<></>

Artikelen over Ontvoering Breda

'Ik ben op politiebureau en het gaat goed', ontvoerde Rien belde stiefvader na ontsnapping

Het was een hel voor Jef Mathijssen, de stiefvader van de ontvoerde Rien de Koning (42). Maar vrijdagochtend rond negen uur kwam het telefoontje, waar hij sinds dinsdag op wachtte. Met het mobieltje van een agent liet Rien weten, dat hij en Gino Heeren (18) vrij en ongedeerd zijn. "Niet te beschrijven hoe ik me nu voel, er valt zoveel spanning van ons af. Een spanning die ik mijn ergste vijand niet toewens."

Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'

De politie houdt de optie open dat bij de bizarre ontvoering dinsdag in Breda mogelijk de verkeerde is meegenomen. Eén van de twee slachtoffers, Rien de Koning, lijkt sprekend op zijn oom René, een autohandelaar met een flinke collectie dure sportwagens. Dat zegt stiefvader Jef Mathijssen tegen Omroep Brabant. Een persoonsverwisseling wordt bij de recherche niet uitgesloten. “We nemen deze informatie mee in het onderzoek", meldt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’

De 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning die op klaarlichte dag Breda zijn ontvoerd uit een garagebedrijf in Breda, hebben beslist geen crimineel verleden. Dat blijkt uit informatie van de oma van Gino, die is bevestigd door de politie. De grootmoeder is kwaad dat de twee als criminelen worden afgeschilderd. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zijn de twee geen bekenden bij justitie.