Prideweek 2022: trots op alle Brabanders

Hoe fijn is het om helemaal jezelf te kunnen zijn en geaccepteerd te worden zoals je bent? Dat wil toch iedereen? Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Van 1 t/m 5 augustus vindt de Prideweek bij Omroep Brabant plaats. Een week waarin alle kanalen de pride ‘ademen’, want wij zijn trots op alle Brabanders.

Je veilig voelen

Uit eigen onderzoek blijkt dat de acceptatie van LHBTQ+-ers volgens Brabanders een magere zes scoort. De helft van de Brabanders uit de LHBTQ+-gemeenschap voelt zich weleens onveilig. Gewoon, omdat ze zijn wie ze zijn. Zichtbaarheid en het gesprek aangaan is nog steeds nodig.

Wat hoor en zie je

Ilse en Loes onderzoeken hoe het is om LHBTQ+-er in Brabant te zijn. Ze ontmoeten Brabanders uit de gemeenschap die, vaak erg openhartig, hun verhaal vertellen. Dat gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn.

Op het voetbalveld hetero spelen, omdat je bang bent voor de gevolgen. Pas na 25 jaar huwelijk uit de kast komen, omdat je het niet durfde om voor je gevoel uit te komen. Of de extra moeite om als twee mannen kinderen te krijgen.

Deze Brabanders vertellen hoe de zoektocht naar zichzelf is verlopen. Kunnen zij nu zijn wie ze willen zijn? Doen wat ze willen doen?

In vijf YouTube-afleveringen nemen Ilse en Loes je mee aan de hand van de thema’s Roze Maandag, generatie(kloof), ouderschap, gender en sport.

Op de website van Omroep Brabant komen elke dag verschillende artikelen met cijfers uit eigen onderzoek en portretten van Brabanders. Verder haakt onze radiozender er qua muziek op in, en elke dag om 17:45 uur zie je op televisie een speciale Prideweek-uitzending.

Omroep Brabant, het gevoel van hier...en nu 😉

Artikelen over Prideweek 2022