Artikelen over Stikstofcrisis

VVD'er Thierry vroemt nog één keertje met 130 over de snelweg: 'Dit is heerlijk!'

"Ik vind het ook echt geen leuke maatregel, maar liever 100 op de snelweg dan bouwvakkers werkloos thuis." Aan het woord is Thierry Aartsen, Tweede Kamerlid van de VVD uit Breda. Hij reageert op de verlaging van de maximumsnelheid op 16 maart. Om het leed voor Thierry als vertegenwoordiger van de 'vroem-vroempartij' een beetje te verzachten, doen we met hem op de valreep nog een keertje 130 op de snelweg. In stijl uiteraard.

Thierry Aartsen drukt nog één keer het gaspedaal in tot 130 kilometer per uur. (Foto: Erik Peeters)

Boerenorganisaties vragen politiek vertrouwen om stikstofprobleem aan te pakken

Boerenorganisaties in Brabant willen dat het provinciebestuur stopt met de strenge eigen maatregelen om stikstofuitstoot tegen te gaan. De organisaties, waaronder ZLTO en Farmers Defence Force, willen dat Brabant de soepeler landelijke regels overneemt. Dan is het volgens de boeren mogelijk in 2030 veertig procent minder uitstoot te bereiken dan in 2009. Dat is vier procent meer dan in 2009. Dit staat in een stuk dat de boeren dinsdag hebben aangeboden aan het provinciebestuur.

Boeren voor de hoofdingang van het provinciehuis. (Foto: Bart Meesters)

Bram (21) bouwt als boer een nieuw leven op in Duitsland: 'Ik heb hier een betere toekomst' [VIDEO]

Het was een enorme stap voor Bram van Beekveld uit Heeswijk-Dinther: op 21-jarige leeftijd verhuizen naar Duitsland om daar een melkveehouderij over te nemen. Toch heeft hij het prima naar zijn zin bij onze oosterburen. "Ik voel me hier meer welkom." Volgens zijn vader Theo had Bram geen andere keus: "Er is bijna geen toekomst meer voor jonge boeren in Nederland." Bekijk in de video hoe het nu met Bram gaat.

Bram (21) en Melle (20) bouwen samen aan een nieuwe toekomst in Duitsland (foto: Eva de Schipper).

Reizigers gedupeerd door boerenprotest Eindhoven Airport, zware avondspits blijft uit

Boeren van Farmers Defence Force hebben vrijdag urenlang Eindhoven Airport in hun greep gehad. Aan het begin van de middag werd bekend dat ze massaal naar het vliegveld zouden rijden om hun eisen in de stikstofdiscussie kracht bij te zetten. Tegen vijf uur maakten de tientallen 'blokkeerboeren' die hadden meegedaan, rechtsomkeert. Hiervóór hadden ze van politie, Koninklijke Marechaussee en de gemeente Eindhoven toestemming gekregen om eerst wat rondjes om de parkeergarage bij het vliegveld te rijden.

Mensen moeten extra lopen, tussen politiewagens en trekkers door, om hun vlucht te halen (foto: Noël van Hooft).