Birgit Verhoeven

Birgit Verhoeven

Redacteur/Presentator

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever / Presentator

Voor Omroep Brabant Van m'n videoproductiebedrijf, de omroep in Breda en Eindhoven naar Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Op een warme zomerdag een olifant natspuiten in Oudenbosch

Waarom Omroep Brabant? Groot, klein, mooi en belangrijk nieuws dat je móét en wíl weten als je in Brabant woont.

Het gevoel van hier Als trotse Brabander omringd zijn door trotse Brabanders, zoals toen Guus Meeuwis 'Brabant' zong tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg.

In mijn vrije tijd Op reis, in de sportschool, voor de tv om te netflixen. En ook niet onbelangrijk, ik eet graag chocola.

Artikelen van Birgit Verhoeven

Inwoners Hulsel ongerust na aanrandingen in omgeving: 'Ik laat de kinderen niet alleen fietsen'

Inwoners van Hulsel zijn behoorlijk geschrokken. Buiten het dorp werd een aantal dagen geleden een meisje van 13 aangerand. Eerder gebeurde dat ook al bij een meisje van 18 in Casteren, een dorp in de buurt. De dader zou met een blauwe stationwagen ook twee andere meisjes hebben achtervolgd. Dat hij nog niet gepakt is maakt mensen bang. "We laten de kinderen vanavond niet zelf naar korfbal fietsen, dan fietst er een ouder mee", zegt een bezorgde moeder.

De aanrandingen gebeurde in beiden gevallen in de buurt van zo'n huisje (beeld: Omroep Brabant).

Gitaar spelende Jelle haalt meer dan elfduizend euro op met spraakmakend operatiefilmpje

Jelle van Tilburg (35) kan inmiddels weer klussen in z’n atelier aan huis in Bergen op Zoom. Daar repareert en bouwt de creatieveling gitaren en mandolines. Twee maanden geleden lag hij nog op de operatietafel voor zijn hersentumor. Tijdens die operatie speelde hij gitaar, omdat hij graag extra wilde controleren of het allemaal goed verliep, maar hij wilde ook meer aandacht en geld vragen voor onderzoek naar tumoren.

Jelle van Tilburg met zijn gitaar in zijn atelier

Lex (12) en Edo (8) werden bruut vermoord in de oorlog, hun verhaal is nu vastgelegd in een boek

Geen grote herdenking, maar een bescheiden bijeenkomst, 75 jaar na de moord op de Joodse broertjes Lex en Edo Hornemann. De jongetjes woonden in Eindhoven en vonden hun gruwelijke einde in een kelder van een schoolgebouw aan de rand van het Duitse Hamburg. Journalist en schrijver Lout Donders raakte dertig jaar geleden al gefascineerd door het verhaal en het liet hem nooit meer los. Hij schreef er daarom nu een boek over: De meedogenloze moord op Edo en Lexje Hornemann.

Journalist Lout Donders voor het monument van de broertjes Lex en Edo Hornemann (foto: Birgit Verhoeven).