Birgit Verhoeven

Birgit Verhoeven

Redacteur/Presentator

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever / Presentator

Voor Omroep Brabant Van m'n videoproductiebedrijf, de omroep in Breda en Eindhoven naar Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Op een warme zomerdag een olifant natspuiten in Oudenbosch

Waarom Omroep Brabant? Groot, klein, mooi en belangrijk nieuws dat je móét en wíl weten als je in Brabant woont.

Het gevoel van hier Als trotse Brabander omringd zijn door trotse Brabanders, zoals toen Guus Meeuwis 'Brabant' zong tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg.

In mijn vrije tijd Op reis, in de sportschool, voor de tv om te netflixen. En ook niet onbelangrijk, ik eet graag chocola.

Artikelen van Birgit Verhoeven

Carli A. sneed keel van tonprater Frank Schrijen door, 16 jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch 16 jaar celstraf geëist tegen asielzoeker Carli A. Hij wordt ervan verdacht tonprater Frank Schrijen te hebben gedood tijdens een seksdate. Schrijen werd op 26 februari vorig jaar in zijn appartement in Boxmeer met een stuk hout op zijn hoofd geslagen, vastgebonden en zijn keel werd doorgesneden. De verdachte zou Schrijen ook hebben beroofd van zijn geld, telefoon en kleding.

De vermoorde tonprater Frank Schrijen (foto: archief).

Tranen bij slachtoffers aanrijding café Rijsbergen tijdens rechtszaak, verdachte langer vast

De 23-jarige man die eind september met zijn auto inreed op cafébezoekers in Rijsbergen blijft langer vastzitten. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdagmiddag. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en dat is volgens de rechter genoeg om hem vast te houden in afwachten van de inhoudelijke behandeling eind maart. Dat is een hele opluchting voor de slachtoffers. "Ik was zo bang om hem tegen te komen."

Beeld van de aanrijding in Rijsbergen.

Deze heerlijke kerstpakketten helpen mensen met een verstandelijke beperking aan werk

In Breda zijn ze druk bezig met het inpakken van kerstpakketten. Allemaal voor het goede doel, want Stichting Nora Werkt probeert zo het hoofd boven water te houden. De stichting zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking werkervaring op kunnen doen. Maar door corona lukt dat nu niet. Samen met Breda Maakt Mij Blij stelde ze een kerstpakket samen om blij van te worden én om te zorgen dat de stichting kan voortbestaan.

Het team van Nora Werkt aan het werk (foto: Omroep Brabant).