Birgit Verhoeven

Birgit Verhoeven

Redacteur/Presentator

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever / Presentator

Voor Omroep Brabant Van m'n videoproductiebedrijf, de omroep in Breda en Eindhoven naar Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Op een warme zomerdag een olifant natspuiten in Oudenbosch

Waarom Omroep Brabant? Groot, klein, mooi en belangrijk nieuws dat je móét en wíl weten als je in Brabant woont.

Het gevoel van hier Als trotse Brabander omringd zijn door trotse Brabanders, zoals toen Guus Meeuwis 'Brabant' zong tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg.

In mijn vrije tijd Op reis, in de sportschool, voor de tv om te netflixen. En ook niet onbelangrijk, ik eet graag chocola.

Artikelen van Birgit Verhoeven

Deze heerlijke kerstpakketten helpen mensen met een verstandelijke beperking aan werk

In Breda zijn ze druk bezig met het inpakken van kerstpakketten. Allemaal voor het goede doel, want Stichting Nora Werkt probeert zo het hoofd boven water te houden. De stichting zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking werkervaring op kunnen doen. Maar door corona lukt dat nu niet. Samen met Breda Maakt Mij Blij stelde ze een kerstpakket samen om blij van te worden én om te zorgen dat de stichting kan voortbestaan.

Het team van Nora Werkt aan het werk (foto: Omroep Brabant).

Nepverpleger Leroy S. blijft tot eind november vastzitten

Leroy S., de man die tijdens de coronacrisis onder valse voorwendselen als verpleger in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) werkte, blijft tot aan de rechtszaak eind november vast zitten. Dit is dinsdag besloten tijdens een zitting bij de rechtbank in Den Bosch. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaf de man medicatie aan patiënten, terwijl hij daar geen diploma voor had. Hij wordt verdacht van poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachte rade.

Leroy S. volgde de zitting via een videoverbinding. (Tekening: Adrien Stanziani)

Misbruikte Joyce krijgt nu wél hulp: 'Ik voel me voor het eerst in m'n leven gehoord'

De 33-jarige Joyce Kilwinger uit Eindhoven die jarenlang seksueel misbruikt zou zijn, voelt zich opgelucht. Het lijkt erop dat ze eindelijk hulp krijgt. Ze vertelde haar schrijnende verhaal over het misbruik door een Eindhovense wijkagent vorige week in het tijdschrift Nieuwe Revu. Een wanhoopsdaad, want ze zegt jarenlang niet gehoord te zijn door instanties en zag het als haar laatste kans om nog aandacht te krijgen voor haar probleem. En dat lukte.

Joyce Kilwinger en John van Dorenmalen

10.000 klanten van failliete ontharingssalon Just Wellness eisen geld terug

Het was in december van het vorige jaar dat de deuren van de ontharingssalons van Just Wellness plotseling sloten. Na weken van onzekerheid bij klanten en personeel werd het faillissement van het bedrijf daarna aangevraagd. Inmiddels hebben zo’n 10.000 klanten via curator Flip Schreurs hun geld terug geëist, voor behandelingen waar al wel voor was betaald, maar die ze nooit hebben gekregen. “Zoveel vorderingen is bijzonder”, zegt Schreurs.

Het pand van Just Wellness in Breda.