Florian van Velthoven

Florian van Velthoven

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever. Radio, tv, online, mojo, camjo: als ik maar op pad ben.

Voor Omroep Brabant Omroep Flevoland, Podium TV, RTV Drenthe.

Waarom Omroep Brabant? Het gevoel van hier.

Het gevoel van hier De warmste provincie van Nederland. Zelfs zo erg dat ik bereid ben om elke keer vanuit Zwolle hier naartoe te komen.

Artikelen van Florian van Velthoven

IJshockeyclub Tilburg Trappers speelt weer in Nederland: 'Wennen zo zonder publiek'

De topsportcompetities mochten sinds donderdag 17 december hun activiteiten weer opstarten. IJshockeyclub Tilburg Trappers speelde gelijk vrijdagavond thuis een wedstrijd. Daarmee zijn de Trappers de eerste Brabantse (niet voetbal) club, die sinds de gedeeltelijke lockdown is ingegaan, weer een sportwedstrijd speelt. Wennen was het wel voor iedereen, maar de show ging gewoon door: harde muziek, een spectaculaire opkomst en er werd gewoon gejuicht. Maar wel zonder publiek.

Tilburg Trappers mag weer wedstrijden spelen

Uitbater café Zundert schrikt van straf na coronafeest: 'Ik ben er helemaal ziek van'

Nog altijd heeft hij er veel spijt van. Maar een half jaar zijn café sluiten? Dat vindt eigenaar Peter Hereijgers van café In de Wandelgangen in Zundert veel te gortig. In zijn café werd zaterdag 6 november een besloten feest, waar 29 bezoekers op afkwamen, stilgelegd. Burgemeester Joyce Vermue oordeelde dinsdag dat het café van Hereijgers een half jaar dicht moet. "Dit had ik niet verwacht", zegt de cafébaas.

De politie greep in bij het café in Zundert, tegenover het gemeentehuis (foto: Facebook politie Weerijs)

De dijk tussen Ravenstein en Lith krijgt 235 miljoen: dit gaat er met het geld gebeuren

Er wordt maar liefst 235 miljoen euro geïnvesteerd om de dijk tussen Ravenstein en Lith te verbeteren. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer en Waterstaat ondertekende maandagmiddag de overeenkomst waarin de 26 kilometer lange Maasdijk aan Brabantse zijde een flinke 'kwaliteitsinjectie' krijgt. Maar waarom krijgt de dijk zo'n groot bedrag en wat gaat er de komende jaren precies gebeuren? Dijkgraaf Lambert Verheijen legt uit.

De meanderende Maas (foto: waterschap Aa en Maas).