Florian van Velthoven

Florian van Velthoven

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever. Radio, tv, online, mojo, camjo: als ik maar op pad ben.

Voor Omroep Brabant Omroep Flevoland, Podium TV, RTV Drenthe.

Waarom Omroep Brabant? Het gevoel van hier.

Het gevoel van hier De warmste provincie van Nederland. Zelfs zo erg dat ik bereid ben om elke keer vanuit Zwolle hier naartoe te komen.

Artikelen van Florian van Velthoven

De dijk tussen Ravenstein en Lith krijgt 235 miljoen: dit gaat er met het geld gebeuren

Er wordt maar liefst 235 miljoen euro geïnvesteerd om de dijk tussen Ravenstein en Lith te verbeteren. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer en Waterstaat ondertekende maandagmiddag de overeenkomst waarin de 26 kilometer lange Maasdijk aan Brabantse zijde een flinke 'kwaliteitsinjectie' krijgt. Maar waarom krijgt de dijk zo'n groot bedrag en wat gaat er de komende jaren precies gebeuren? Dijkgraaf Lambert Verheijen legt uit.

De meanderende Maas (foto: waterschap Aa en Maas).

We moeten ons zorgen maken: droogte heeft grotere gevolgen dan wij denken

Iedereen kan zich de warme zomer van 2018 nog herinneren. Toen zorgde de droogte voor dorre grasvelden en konden boeren nog amper sproeien. De situatie lijkt nu minder nijpend dan toen. Er zijn minder warme dagen dan vorig jaar en het heeft in juni goed geregend. Maar schijn bedriegt: door de de droogte van 2018 heerst er nog steeds een flink grondwatertekort. En het droge klimaat heeft meer grote gevolgen, onder meer op De Peel.

Door thermische energie ontstaat er minder blauwalg.