Florian van Velthoven

Florian van Velthoven

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever. Radio, tv, online, mojo, camjo: als ik maar op pad ben.

Voor Omroep Brabant Omroep Flevoland, Podium TV, RTV Drenthe.

Waarom Omroep Brabant? Het gevoel van hier.

Het gevoel van hier De warmste provincie van Nederland. Zelfs zo erg dat ik bereid ben om elke keer vanuit Zwolle hier naartoe te komen.

Artikelen van Florian van Velthoven

We moeten ons zorgen maken: droogte heeft grotere gevolgen dan wij denken

Iedereen kan zich de warme zomer van 2018 nog herinneren. Toen zorgde de droogte voor dorre grasvelden en konden boeren nog amper sproeien. De situatie lijkt nu minder nijpend dan toen. Er zijn minder warme dagen dan vorig jaar en het heeft in juni goed geregend. Maar schijn bedriegt: door de de droogte van 2018 heerst er nog steeds een flink grondwatertekort. En het droge klimaat heeft meer grote gevolgen, onder meer op De Peel.

Door thermische energie ontstaat er minder blauwalg.

Voorlopig geen 'directe' huurhuizen meer in Helmond na fraude bij toewijzing

Voorlopig worden er in de gemeente Helmond geen huurhuizen meer aangeboden volgens het principe 'Direct huren'. Daarbij krijgt de woningzoekende die het snelst reageert op de website van de woningbouwverenigingen de woning. Een Helmondse Pool zou jarenlang de website hebben gemanipuleerd. Hierdoor konden sommige woningzoekenden binnen een paar weken een woning krijgen, in plaats van een aantal jaren op de wachtlijst te staan. Wethouder Frans Stienen van Helmond vindt het 'buitgengewoon kwalijk' dat dit is gebeurd.

De Pool wist via de site van Wooniezie binnen een paar weken een woning te bemachtigen