Paul Post

Paul Post

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren en Vught

Waarom Omroep Brabant? Waarom niet? Omdat je kan kiezen wat je wel en wat je niet uit je buurt wil weten, zien, horen of lezen (doe ik ook).

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected]

Artikelen van Paul Post

Cabaretière Kirsten van Teijn maakt nachtclub van zaal, voordat Theater aan de Parade plat gaat

Een theaterzaal helemaal ombouwen, inrichten en schilderen naar eigen inzicht, zonder je druk te hoeven maken over hoe je het na afloop weer achterlaat. Kirsten van Teijn heeft dat voor elkaar. Nog net voordat het Theater aan de Parade in Den Bosch tegen de vlakte gaat, speelt zij daar twintig keer haar voorstelling (S)experiment. De cabaretière die de laatste jaren volle zalen trekt, onder meer op Theaterfestival Boulevard, is letterlijk de baas over haar tot nachtclub omgetoverde theaterzaal.

Kirsten van Teijn brengt ode aan de liefde

Windmolens en zonnepanelen in 'Duurzame Polder' tussen Den Bosch en Oss een stap dichterbij

De Duurzame Polder tussen Oss en Den Bosch is een stap dichterbij gekomen. Hoewel er toch ook weerstand is vanuit omwonenden, hebben de beide gemeentebesturen elkaar gevonden voor plannen voor een gebied met bijna vijftig grote windmolens of zo'n 700 hectare met zonnepanelen. Of, en die kant lijkt het op te gaan, een combinatie hiervan. Een plek is er ook al voor gevonden: het project komt in de polders van Rosmalen, Nuland, Geffen en Lith.

Windmolens en zonnepanelen in 'Duurzame Polder'

Beriz Sehomerovic (62) overleefde de genocide in Srebrenica en blikt 25 jaar later terug

"Als de mensen praten over de genocide hebben ze het over 11 juli 1995. Dat wordt nu ook herdacht. Maar eigenlijk was het al drie jaar eerder begonnen." Beriz Sehomerovic (62) overleefde de verschrikkingen in Srebrenica door zijn lot in eigen handen te nemen en kwam uiteindelijk na omzwervingen in Den Bosch terecht. Met zijn gezin heeft hij hier een toekomst opgebouwd, maar de gebeurtenissen destijds laten hem nooit meer los.

Beriz Sehomerovic ontvluchtte Srebrenica

Gemeenteraad Boxtel heeft begrip voor uitleg waarom slachthuis VION toch open blijft

Burgemeester Wobine Buijs van Oss heeft woensdagavond als plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord tekst en uitleg gegeven aan de gemeenteraad van Boxtel over het openhouden van slachthuis VION. Ondanks dat er met corona besmette medewerkers werden aangetroffen, was het volgens de Veiligheidsregio toch verantwoord om het bedrijf met maatregelen open te houden. In Boxtel zelf werd en wordt daar wisselend over gedacht.

Gemeenteraadsvergadering Boxtel over varkensslachthuis VION.