Raoul Cartens

Raoul Cartens

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Oosterhout, Zundert

Waarom Omroep Brabant? Nieuws gemaakt over en door Brabanders. |

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected] of volg hem op Twitter. |

Artikelen van Raoul Cartens

'Mensonterend', coronaregels lijken niet te gelden voor huisvesting van arbeidsmigranten

De meeste arbeidsmigranten zijn wel op de hoogte van de coronamaatregelen, maar zijn niet bij machte om die goed na te leven. De nieuwe, strenge regels tegen de verspreiding van het coronavirus, lijken op veel plekken in Brabant niet te gelden voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Bijvoorbeeld in hotel Friends in Waalwijk waar ze onbeschermd met drie man tegelijk in een klein kamertje moeten overnachten: "Ze snurken 's nachts over elkaar heen."

Coronaregels lijken op veel plekken niet te gelden voor arbeidsmigranten

Geen vliegtuigen in de lucht betekent broodjes, blikjes frisdrank en oordoppen aan de grond

Het Amerikaanse bedrijf Michael Lewis Company in Dinteloord gaat zwaar gebukt onder de coronacrisis. Vanuit bedrijventerrein Nieuw Prinsenland levert het eten, drinken en andere kleine benodigdheden voor vliegtuigpassagiers. Door de coronacrisis blijven de passagiers massaal weg, staan de vliegtuigen aan de grond en dreigen de spullen in de stellingkasten van het bedrijf over de houdbaarheidsdatum heen te gaan.

Directeur Rien den Hartog in een vol magazijn in Dinteloord. (foto: Raoul Cartens)

Na rel op internet wordt fotoproject 'Destroy my Face' weggehaald

Het fotoproject 'Destroy my Face' in de Bredase skatehal is een week na de opening alweer verdwenen. Na een storm van kritiek werden de enorme foto's van vrouwengezichten donderdag van de vloer getrokken. Tegenstanders vonden dat het kunstwerk aanzette tot vrouwenhaat en startten een online petitie, die internationale steun kreeg. Zelfs belangrijke sponsors dreigden om de geldkraan dicht te draaien en daarom werd het project vroegtijdig stopgezet.

Stapels met stukken foto bij het weghalen van het kunstproject (foto: Raoul Cartens).

Mary moest dwangarbeid doen bij de nonnen en eist nu een schadevergoeding

Negentien vrouwen eisen een hoge schadevergoeding van de Staat voor de dwangarbeid die ze moesten verrichten bij de Zusters van de Goede Herder, zoals in Someren en Tilburg. Onder hen Mary Spitters uit Oosterhout, die april 1966 als 'dwars kind' uit huis werd geplaatst en opgenomen in klooster en internaat Witven in Someren. Tot april 1969 werd zij door de nonnen aan het werk gezet, onder meer bij de Bijenkorf in Eindhoven.

*