Raoul Cartens

Raoul Cartens

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Oosterhout, Zundert

Waarom Omroep Brabant? Nieuws gemaakt over en door Brabanders. |

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected] of volg hem op Twitter. |

Artikelen van Raoul Cartens

Als de kermissen weer opengaan, moeten er ook kaneelstokken gemaakt worden

Kaneelstokkenfabriek Holland Foodz in Oosterhout is voorzichtig weer begonnen met het maken van zoete lekkernij, op de gok dat de kermissen weer open gaan. "Het kabinet beslist op 22 juni, maar wij gaan er vanuit dat de kermis weer open mag", zegt directeur Jan Harm Spijkervet. Voor de zekerheid draait de fabriek nog maar op halve kracht. Om te voorkomen dat er weer een heleboel snoep moet worden weggegooid, net zoals vorig jaar.

Kaneelstokkenfabriek gokt dat kermissen open mogen maar blijft voorzichtig

Meccano-afdeling nog niet opgelapt, dus speelgoedmuseum later open

Op een plank met wieltjes ligt Richard Kuiters, tussen de kabels, op zijn rug onder een enorme opstelling met Meccano-bouwwerken. De coronasluiting van het speelgoed- en carnavalsmuseum Op Stelten was een mooi moment om het oeroude constructiespeelgoed eens goed op te lappen. Maar de klus is nog niet geklaard, dus kan het museum zaterdag nog niet open. "Want als het niet werkt, dan is dat voor kinderen en ouders niet leuk", vertelt Richard.

Richard heeft het nog druk in het Speelgoedmuseum

Duurzame boerderijwinkels in de schijnwerpers met speciale fietsroutes

Ze worden steeds populairder; boerderijwinkels, waar je je voedsel direct bij de boer koopt. Verser kan bijna niet. De Brabantse Milileufederatie lanceert zaterdag vijf fietsroutes langs landwinkels, afhaalpunten en restaurants die hun aangeboden eten zo duurzaam mogelijk aanbieden. Dus met maximale aandacht voor natuur, milieu en klimaat. "Bedrijven die dus geen landbouwgif gebruiken, maar de natuur hun werk laten doen", licht Jesper Bekkers van de BMF toe.

Duurzame boerderijwinkels in de schijnwerpers met speciale fietsroutes