Rob van den Broek

Rob van den Broek

Redacteur / Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als
Ik ben redacteur en verslaggever op de televisieredactie van Omroep Brabant. Als bureauredacteur klim ik in de telefoon om nieuwsgebeurtenissen te checken en schrijf ik daar berichten over op onze website en bereid ik de uitzendingen van Brabant Nieuws op tv voor. Ik vind het heerlijk om als verslaggever op pad te gaan en items te maken over leuke onderwerpen, zoals het nieuws dat bij jou en mij om de hoek gebeurt en als het even kan ook alles wat met showbizz, media en entertainment te maken heeft. Meestal achter de schermen of naast de camera, maar soms ook voor de camera.

Voor Omroep Brabant
Tijdens mijn opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht heb ik ervoor gekozen om mijn afstudeerstage bij Omroep Brabant te doen. Ik vond het hier zo leuk dat ik eigenlijk niet meer weg wilde en dus ben ik blijven plakken. Inmiddels werk ik bijna vier jaar bij Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant
Vroeger toen ik klein was, had de vader van mijn klasgenootje altijd Omroep Brabant Radio op staan. Ik vond het maar saai, want er werd alleen maar gepraat. Maar toen Omroep Brabant in 1997 met uitzendingen op televisie begon, veranderde dat helemaal. Want ik droomde ervan om bij de televisie te werken. Nog nooit was de televisie zo dichtbij. Net zoals ik bij Omroep Brabant hoor, hoort Omroep Brabant bij mij.

Waarom Omroep Brabant?
Wil je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in Brabant, dan kijk en luister je naar Omroep Brabant. Wil je, net als ik, Brabant voelen en beleven, dan kijk en luister je naar Omroep Brabant. Omroep Brabant is er namelijk altijd. En Omroep Brabant is ook overal bij. Niet alleen als het er écht toe doet, maar ook omdat we het gewoon leuk vinden. Omroep Brabant is de mooiste en leukste regionale omroep van Nederland met een eigen identiteit, een eigen gevoel, je weet wel: dat van hier!

Het gevoel van hier
Brabant is mijn thuis. Al mijn hele leven woon ik in Brabant en ik wil er niet meer weg. Als ik voor langere tijd de provincie uit ben, dan mis ik het meteen, want nergens anders is het zoals hier: de warmte, de gezelligheid, de gemoedelijkheid, de zachte G en het worstenbroodje. Dat is mijn gevoel van hier!

In mijn vrije tijd
Het liefste met mijn vrienden. Lekker eten, leuke dingen doen én het eigenlijk altijd gezellig hebben. Gewoon thuis of met z'n allen lekker een dagje eropuit. Bijvoorbeeld naar zee, of gezellig op bezoek bij onze ooster- of zuiderburen.

Artikelen van Rob van den Broek

231 resultaten