Tonnie Vossen

Tonnie Vossen

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Redacteur/ verslaggever rtvi.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant De allereerste (radio-)uitzending van Omroep Brabant vanaf de Heggeranklaan in Eindhoven met de stem van Trudy van Rijswijk.

Waarom Omroep Brabant? Als je mee wil kunnen praten over wat er in jouw regio gebeurt kun je niet buiten het nieuws van Omroep Brabant.

Het gevoel van hier Het nieuws dicht bij huis.

In mijn vrije tijd Filmhuis, jazzcafe, restaurant, cultuurfestival, bos, hei en strand of in mijn eigen Eindhovense volksbuurtje.

Artikelen van Tonnie Vossen

Veel meer mensen willen griepprik: 'Maar beschermt zeker niet tegen corona'

In Hilvarenbeek is deze week de grote zaal van Cultureel Centrum Elckerlyc ingericht voor de griepprik-vaccinatie. Er hebben zich dit jaar veel meer mensen dan anders gemeld voor zo'n prik. Volgens huisarts Marcel Rouwenhorst gaat het om 10 tot 20 procent meer. Vanwege die grote aantallen - en de strenge coronamaatregelen - moesten veel huisartsen uitwijken naar grotere locaties. Maar wie denkt dat de prik ook helpt tegen corona: "Dat is flauwekul."

Veel meer mensen doen dit jaar mee aan de griep-vaccinatie (foto: Tonnie Vossen)

Kitty Trepels maakte een solovoorstelling over haar terminale kanker

Drie voorstellingen maakte Kitty Trepels van Mil (57) uit Uden over kanker, de ziekte waar ze al meer dan tien jaar mee worstelt. “Maar deze heb ik mijn moeder op haar sterfbed beloofd”, zegt ze over haar nieuwste solo Kreeft. “Ik ga dood omdat mijn huisarts destijds een mammografie weigerde en borstkanker over het hoofd zag. Mijn moeder stierf een week nadat bij haar uitgezaaide darmkanker werd geconstateerd terwijl ze al zes jaar ziek was.”

Kitty Trepels maakte een solovoorstelling over haar terminale kanker

Megastal in Sint-Oedenrode definitief van de baan: 'Veel tijd en energie ingestopt'

Omwonenden van de Lieshoutseweg in Sint-Oedenrode zijn blij en opgelucht nu de komst van een megastal met 18.000 varkens definitief van de baan is. De Raad van State zette een streep door de plannen van varkenshouder Thomas Verhagen en oordeelde dat de gemeente Meijerijstad terecht een vergunning had geweigerd. “We hebben hier heel veel tijd en energie ingestopt en zijn blij dat het nu klaar is”, zegt Ivo van Wijk van Reactiegroep De Bleieven.

Ivo van Wijk legt uit waar de stal zou komen te staan.

Oorlogsmusea wachten het najaar met spanning af:' Deze maanden worden cruciaal'

De oorlogsmusea in Brabant trekken aan de noodrem. Uitgerekend in het jaar waarin Nederland 75 jaar bevrijding viert en ze dus volop publiek binnen wilden halen, moesten ze vanwege de coronacrisis maandenlang dicht. Dat betekende voor musea als Bevrijdende Vleugels in Best, Nationaal Monument Kamp Vught en het Oorlogsmuseum in Overloon een flinke aderlating. Met een campagne hopen ze dit najaar extra bezoekers te trekken. "De komende maanden worden cruciaal voor ons voortbestaan", zegt Erik van den Dungen van het Overloonse museum.

Directeur Erik van den Dungen van het Oorlogsmuseum Overloon (foto: Tonnie Vossen)