Tonnie Vossen

Tonnie Vossen

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Redacteur/ verslaggever rtvi.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant De allereerste (radio-)uitzending van Omroep Brabant vanaf de Heggeranklaan in Eindhoven met de stem van Trudy van Rijswijk.

Waarom Omroep Brabant? Als je mee wil kunnen praten over wat er in jouw regio gebeurt kun je niet buiten het nieuws van Omroep Brabant.

Het gevoel van hier Het nieuws dicht bij huis.

In mijn vrije tijd Filmhuis, jazzcafe, restaurant, cultuurfestival, bos, hei en strand of in mijn eigen Eindhovense volksbuurtje.

Artikelen van Tonnie Vossen

Gewelddadige dood Rik van de Rakt: burgemeester noemt anonieme beschuldiging aan haar adres 'laf'

Laf. Dat vindt burgemeester Marieke Moorman van Bernheze van de anonieme verwijten aan haar adres, rondom de gewelddadige dood van Rik van de Rakt in Oss. Een statushouder uit Soedan, die woont in Heesch, wordt ervan verdacht de 18-jarige jongen te hebben doodgestoken. Op muren in Oss en Heesch kalkte iemand: Moorman is de dader. "Die persoon mag zich melden, dan kan ik vragen waarom iemand zoiets doet", zegt Marieke Moorman.

Burgemeester Moorman van Bernheze (foto: Niels Penninkhof)

Oorlogskind Adri vindt na 75 jaar zijn vader: 'Ik heb er ineens een familie bij'

Adri Goedegebuure uit Breda is een oorlogskind, 75 jaar geleden verwekt in de euforie van de bevrijding. Zijn moeder heeft nooit veel los willen laten over haar korte ontmoeting met de onbekende bevrijder, maar dankzij nieuwe DNA-techniek weet Adri sinds kort wie zijn vader is. Over zijn zoektocht en die van drie andere ‘oorlogskinderen’ maakte journalist Bram Endedijk uit Breda een documentaire die maandag wordt uitgezonden.

Adri vond zijn biologische vader in Frankrijk

Danielle over haar neef Guus (29) die stierf door het coronavirus: 'Hij had zoveel zin in het leven'

Ze is volledig 'lamgeslagen'. Nog geen week geleden schreef Danielle Konings (44) op de familie-app dat ze ervan overtuigd was dat haar neef Guus het zou gaan redden. Ze kocht alvast een kaart om te versturen als hij wakker zou worden uit zijn kunstmatige coma. "Ik wist zeker dat hij er weer bovenop zou komen. Hij was gezond, sportte veel, deed geen onverantwoorde dingen. Hij zat zo vol zin in het leven."

Daniëlle vertelt over haar neef.