Yvette Eshuis

Yvette Eshuis

Lid Regionale Mediaraad

Naast Omroep Brabant Ruim 25 jaar woon ik met heel veel plezier in Tilburg een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een creatieve en innovatieve omgeving met mooie binnenstedelijke pareltjes. Mijn huis staat op de grens van natuur en centrum, en ik woon daar samen met mijn vriend en twee katten.

Ik heb een journalistieke achtergrond, en heb daardoor een brede interesse in de lokale en regionale journalistiek en bovendien een goed beeld en netwerk van het medialandschap en kennis over de media in het algemeen. De afgelopen 20 jaar werk ik als communicatieadviseur bij verschillende overheidsorganisaties (gemeente, brandweer, Veiligheidsregio, provincie, onderwijs en nu het waterschap). Ik houd me nu bezig met (communicatie-) vraagstukken op het gebied van natuur, milieu, waterkwaliteit (dat gaat over vervelende stoffen die niet in ons water thuishoren), -veiligheid (dijken en hoog water) en klimaat.

Waarom Omroep Brabant? Sinds begin 2019 mag ik de functie van lid van de Mediaraad van Omroep Brabant vervullen. Een nevenfunctie waar ik trots op ben en die ik met veel energie en enthousiasme vervul. Vanuit mijn expertise en ervaring vertegenwoordig ik de stroming ‘werknemers’.

Vanuit mijn achtergrond wil ik als lid van de Mediaraad bijdragen aan een evenwichtig en zorgvuldig gekozen programmering en ik wil mijn kennis en kunde inzetten om de mooie Brabantse omroep en haar doelstellingen nóg verder te brengen. Dat doe ik met grote betrokkenheid en enthousiasme én doorgaans met een gezonde dosis humor.