Niek de Vries - Omroep Brabant
Niek de Vries

Niek de Vries

Nieuwslezer

Van toen naar Omroep Brabant

Als onderdeel van mijn studie heb ik in 2005 stage gelopen bij Omroep Brabant. Tijdens m’n stage werd ik voornamelijk als verslaggever ingezet. Vanaf april 2006 ben ik werkzaam bij Omroep Brabant.

Bij Omroep Brabant werkzaam als

In 2006 begon ik als voorbereider van het nieuwsprogramma in de ochtend. Daar kwamen in de loop van de tijd wat andere werkzaamheden op de redactie bij. Vanaf begin 2008 ben ik op de radio te horen. Eerst tot en met september van dat jaar ’s avonds met Eefke Boelhouwers. Vanaf september 2008 sta ik vroeg op, zodat ik half zes bij Omroep Brabant ben. Ik lees het nieuws voor in de ochtend.

Het gevoel van hier

Wat is jouw gevoel bij Brabant? Ik voel me echt een Brabander, ook al spreek ik geen dialect. Ik heb in Utrecht gestudeerd en hoewel ik het idee had dat ik vrij accentloos sprak, konden ze moeiteloos horen dat ik uit Brabant kwam. Ik heb namelijk wel een zachte ‘g’. Daar ben ik trots op. Ik vind het heerlijk om in deze provincie te wonen, waar ambitie, gezelligheid, hard werken en bourgondisch leven perfect samen gaan. Natuurlijk ga ik ook graag op z’n tijd eens op vakantie, maar ik vind het altijd weer heerlijk om na een vakantie de borden te zien met ‘Welkom in Brabant’.

Waarom Omroep Brabant

Omroep Brabant brengt je op de hoogte van alles wat er gebeurt in de provincie. Ik ben er trots op dat we als enige regionale omroep vertegenwoordigd zijn in de top 10 van meest relevante nieuwssites van Nederland. Natuurlijk is het niet leuk als er nare dingen gebeuren in onze prachtige provincie, maar áls er iets gebeurt wat er toe doet en mensen moeten hierover geïnformeerd worden, dan laat Omroep Brabant zich van zijn beste kant zien. Dus als je niets wilt missen van wat er speelt in Brabant kijk je naar Brabant Nieuws, luister je naar de radio en lees je het nieuws op onze site of in één van de apps voor je smartphone of tablet!

Artikelen van Niek de Vries