00:28

Bijna volledige Brabantse cast in Sound of Music

Albert Verlinde presenteerde de volledige cast

EINDHOVEN - Producent Albert Verlinde uit Cromvoirt heeft woensdag zijn volledige cast gepresenteerd voor de musical The Sound of Music. Wat opvalt is de aanwezigheid van Brabantse acteurs in de cast. Lees verder »

Design festival Breda trekt aandacht met enorme billboards op Kasteelplein - BREDA  - Daar staan ze: vier grote billboards op het Bredase Kasteelplein. Ze vallen uit de toon in dit oude stukje van de stad maar krijgen zo wel extra aandacht. De billboards horen bij het Graphic Design Festival Breda. het is alweer de vierde aflevering van dit festival dat er elke keer in slaagt om iets opvallends op te bouwen ergens op straat in de stad.

BREDA - Daar staan ze: vier grote billboards op het Bredase Kasteelplein. Ze vallen uit de toon in dit oude stukje van de stad maar krijgen zo wel extra aandacht. De billboards horen bij het Graphic Design Festival Breda. het is alweer de vierde aflevering van dit festival dat er elke keer in slaagt om iets opvallends op te bouwen ergens op straat in de stad. Lees verder »

Vinylliefhebbers maken zich op voor Record Store Day - EINDHOVEN - Zaterdag is het weer Record Store Day. Een dag waar liefhebbers van vinyl ieder jaar naartoe leven. In platenwinkels worden allerlei extra activiteiten georganiseerd en zijn er optredens tussen de cd’s en lp’s. Het idee ontstond in 2007 in Amerika. Eefke Boelhouwers ontving woensdag Marlijn Parlevliet en Myrthe Velter van Record Store Day Nederland.

EINDHOVEN - Zaterdag is het weer Record Store Day. Een dag waar liefhebbers van vinyl ieder jaar naartoe leven. In platenwinkels worden allerlei extra activiteiten georganiseerd en zijn er optredens tussen de cd’s en lp’s. Het idee ontstond in 2007 in Amerika. Eefke Boelhouwers ontving woensdag Marlijn Parlevliet en Myrthe Velter van Record Store Day Nederland. Lees verder »

Armin van Buuren grootste naam onder grote namen voor 538 Koningsdag in Breda - BREDA - De organisatie van het muziekfestijn 538 Koningsdag heeft voor het spektakel van 26 april op het Chasséveld in Breda een flink aantal grote namen gestrikt. Onder meer Armin van Buuren en Fedde Le Grand zijn toegevoegd aan de line-up.

BREDA - De organisatie van het muziekfestijn 538 Koningsdag heeft voor het spektakel van 26 april op het Chasséveld in Breda een flink aantal grote namen gestrikt. Onder meer Armin van Buuren en Fedde Le Grand zijn toegevoegd aan de line-up. Lees verder »

Publiek kiest vrijdag zelf voorstellingen uit in de Pitch-Night van Theaterfestival De Boulevard - DEN BOSCH  - Een volle zaal publiek zal vrijdagavond in de Bossche Verkadefabriek opnieuw zelf drie voorstellingen uitkiezen voor Theaterfestival De Boulevard deze zomer. Tien theatermakers krijgen tijdens deze zogenoemde Boulevard Pitch-night elk drie minuten om het publiek te overtuigen waarom hún voorstelling er per se moet komen.

DEN BOSCH - Een volle zaal publiek zal vrijdagavond in de Bossche Verkadefabriek opnieuw zelf drie voorstellingen uitkiezen voor Theaterfestival De Boulevard deze zomer. Tien theatermakers krijgen tijdens deze zogenoemde Boulevard Pitch-night elk drie minuten om het publiek te overtuigen waarom hún voorstelling er per se moet komen. Lees verder »

Hoofdrol Theo Maassen in nieuwe  rauwe  politieserie VARA - EINDHOVEN - Eindhovenaar Theo Maassen krijgt de hoofdrol in een nieuwe politieserie van de VARA. De serie gaat K-buurt heten. Dat laat Pollo de Pimentel van productiehuis Four One Media dinsdag weten in het AD.

EINDHOVEN - Eindhovenaar Theo Maassen krijgt de hoofdrol in een nieuwe politieserie van de VARA. De serie gaat K-buurt heten. Dat laat Pollo de Pimentel van productiehuis Four One Media dinsdag weten in het AD. Lees verder »

Kunstenaar Dries Verhoeven exposeert maquettes met mierenvolken in SM- s Den Bosch - DEN BOSCH  - Kunstenaar Dries Verhoeven exposeert deze zomer in het SM- s in Den Bosch ruim veertig maquettes die bewoond worden door mierenvolken. De maquettes stelllen brandhaarden en rampplekken voor uit de 21e eeuw. De ramp met de kerncentrale van Fukushima is erbij maar ook een stadsgezicht van Nairobi na een bomaanslag.

DEN BOSCH - Kunstenaar Dries Verhoeven exposeert deze zomer in het SM-'s in Den Bosch ruim veertig maquettes die bewoond worden door mierenvolken. De maquettes stelllen brandhaarden en rampplekken voor uit de 21e eeuw. De ramp met de kerncentrale van Fukushima is erbij maar ook een stadsgezicht van Nairobi na een bomaanslag. Lees verder »

Jeroen van Koningsbrugge scoort meer dan een miljoen kijkers met Zaterdagavond JURK - DEN BOSCH - Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch beleefde een zinderende start met zijn programma  Zaterdagavond JURK . Bijna 1,2 miljoen kijkers stemden zaterdagavond af op de nieuwe show waarin Van Koningsbrugge en zijn compagnon Dennis van der Ven oude en nieuwe typetjes neerzetten.

DEN BOSCH - Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch beleefde een zinderende start met zijn programma 'Zaterdagavond JURK'. Bijna 1,2 miljoen kijkers stemden zaterdagavond af op de nieuwe show waarin Van Koningsbrugge en zijn compagnon Dennis van der Ven oude en nieuwe typetjes neerzetten. Lees verder »

Vooral Brabanders naar nieuwe Rijksmuseum - AMSTERDAM - Het vernieuwde Rijksmuseum in Amsterdam trekt vooral Brabanders, zegt directeur Wim Pijbes:  Missie geslaagd, daar zijn we heel blij mee.

AMSTERDAM - Het vernieuwde Rijksmuseum in Amsterdam trekt vooral Brabanders, zegt directeur Wim Pijbes: "Missie geslaagd, daar zijn we heel blij mee." Lees verder »

Jakhals Erik Dijkstra en DWDD bieden excuses aan na bekogeling van boot Zonnebloem met bierflesje - BREDA - Jakhals Erik Dijkstra en De Wereld Draait Door (DWDD) hebben hun excuses aangeboden aan directeur Noud van Rooij van stichting de Zonnebloem in Breda. Dijkstra gooide in Amsterdam van grote hoogte een bierflesje naar een boot van de Zonnebloem. Het flesje mist op een haar na de inzittenden.

BREDA - Jakhals Erik Dijkstra en De Wereld Draait Door (DWDD) hebben hun excuses aangeboden aan directeur Noud van Rooij van stichting de Zonnebloem in Breda. Dijkstra gooide in Amsterdam van grote hoogte een bierflesje naar een boot van de Zonnebloem. Het flesje mist op een haar na de inzittenden. Lees verder »

Bureau Breda: nieuwe luisterserie over lokale journalistiek - BREDA - Bij VPRO Dorst is vanaf 30 april Bureau Breda te horen. Een wekelijkse podcast van vijftien minuten over de journalistiek in Breda.

BREDA - Bij VPRO Dorst is vanaf 30 april Bureau Breda te horen. Een wekelijkse podcast van vijftien minuten over de journalistiek in Breda. Lees verder »

« Vorige pagina
1 2