Olof uit B&B Vol Liefde debuteert in film: 'Prima, niks mis mee'

2 mei om 18:30 • Aangepast vandaag om 02:03
nl
Het leven blijft Olof Ormeling uit Vught toelachen. De blikvanger van het populaire tv-programma B&B Vol Liefde heeft op zijn oude dag zijn debuut op het witte doek gemaakt. Voor de 76-jarige charmeur, én zijn vriendin Margje, is een bescheiden rol weggelegd in Bed & Breakfast. Deze Nederlandse speelfilm is nu in de bioscoop te zien. "Het is nooit mijn jongensdroom geweest, maar het was natuurlijk wel hartstikke leuk om mee te maken.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Olof werd vorig jaar landelijk bekend door zijn deelname aan het RTL-programma B&B Vol Liefde. Binnen de kortste keren wist de gepensioneerde scheepswerktuigkundige de kijkers van deze datingshow voor zich in te nemen. Dat gebeurde bij zijn pogingen om in Portugal de uiterst chique Marian te versieren. Hij probeerde haar het hof te maken, maar haakte uiteindelijk zelf af, tot grote teleurstelling van de vaste kijkersschare.

"Het gaat prima, niks mis met Margje."

Inmiddels heeft hij de liefde gevonden bij Margje: “Het gaat prima zo, niks mis met Margje. We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Zijn nog steeds bij elkaar, althans, zij blijft in Udenhout en ik in Vught wonen. Maar verder doen we gewoon heel veel leuke dingen met elkaar samen. Het gaat goed!”

De bekende uitspraak kan op een tegeltje (foto: Raymond Merkx).
De bekende uitspraak kan op een tegeltje (foto: Raymond Merkx).

Het bewijs voor één van hun meest in het oog springende, gezamenlijke activiteiten is vanaf deze week in de bioscoop te zien. Al in augustus vorig jaar werd bekend dat ze een rol zouden krijgen in Bed & Breakfast, een romantische comedy. Een bescheiden rol, benadrukt Olof.

“We komen in beeld als ons door hoofdrolspeelster Sanne Langelaar een ontbijt wordt geserveerd. En natuurlijk moest ik mijn bekende uitspraak ‘Daar is niks mis mee’ opzeggen. Het was echt leuk om mee te doen, een nieuwe ervaring ook, op zo'n filmset. We zijn er een dag voor naar Tuitjenhorn, Noord-Holland, geweest. Dat is wat anders dan wanneer je voor een bedrijfsfilm op pad bent”, zo vertelt hij in Brabant Vandaag op Omroep Brabant TV.

Vorige week maandag was in Amsterdam de première van de film voor genodigden, onder wie de acteurs en actrices. “Ik had een smoking aan, waarmee ik zo in een James Bond-film kon meedoen. Het was leuk, we moesten over een rode loper. Nadat de film was afgelopen werd ik door een van de hoofdrolspelers op het podium geroepen.” Ook bij deze filmset viel Olof dus in de smaak.

Olof in smoking (eigen foto).
Olof in smoking (eigen foto).

Maar of het ook naar meer smaakte? “Nou, het is nooit mijn jongensdroom geweest om in een film te spelen, maar ik heb het wel heel prettig ervaren. En je weet nooit he.”

Over aandacht heeft de Vughtenaar niet te klagen. Van mensen die hem op straat herkennen en aanklampen, tot gebruikers van de social media én reclamebureaus. 'Men' is duidelijk nog niet op hem uitgekeken. Olof: “Ik heb vorige week nog met supermarktketen Lidl een commercial opgenomen voor het EK voetbal. En zo blijf ik bezig. Niks mis mee hoor.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Olof uit B&B Vol Liefde staat open voor afspraakjes: 'Zeg nooit nooit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.