Video

Olof uit B&B Vol Liefde staat open voor afspraakjes: 'Zeg nooit nooit'

29 augustus 2023 om 18:00 • Aangepast 8 september 2023 om 02:02
nl
Olof Ormeling (76) uit Vught staat open voor de liefde. Aan aandacht heeft hij geen gebrek na zijn deelname aan het kijkcijferkanon B&B Vol Liefde. "Ik heb leuke contacten", zegt hij dinsdag in het Omroep Brabant-programma Brabant Vandaag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Olof wist de harten van menig kijker te veroveren in het RTL-programma B&B Vol Liefde. Hij reisde voor de datingshow af naar Portugal om het hart van de uiterst chique Marian te veroveren. De nuchtere goedzak werd al snel publiekslieveling.

De gepensioneerde scheepswerktuigkundige bood Marian in de serie volop hulp, niks leek te gek. Hij ging zelfs enthousiast in de machinekamer slapen, omdat er niet genoeg plek was in de bed and breakfast. Hij kwam er toch achter dat er niet meer dan vriendschap in zat met Marian. Op de valreep besloot hij de eer aan zichzelf te houden. Hij koos ervoor om te vertrekken, tot groot gemis van zijn fans.

"Met Marian ben ik nog altijd heel goede bevriend", glundert hij. "Dat waren we in Portugal al. Ze wilde graag dat ik nog bleef", vult hij aan. "Ze heeft een huis in Den Bosch en ik kom er wel eens. Het is geen liefde."

"Ik ben gewoon Olof en niemand anders."

In zijn eigen Vught kan Olof kan niet meer normaal over straat. Ook dinsdag wil de een na de ander met hem op de foto. Duimen gaan omhoog als hij voorbijloopt. Zelfs een vrouw uit Assen is dolgelukkig met een kiekje. "Daar neem ik de tijd voor", glundert hij. "Ik ben niet meer dan een ander. Ik ben gewoon Olof en niemand anders", zegt hij nuchter. Hij gaat koffie drinken in de stomerij van het dorp. "De eigenaar heeft me aangemeld voor het programma zonder dat ik het wist."

"Ik ben natuurlijk geen 35 meer, hè?", grapt hij over zijn liefdesleven. "Afspreken doe ik genoeg. Niet echt dates, meer vriendschappelijk." Of er wat serieus tussen kan zitten? "Dat kan zomaar gebeuren. Zeg nooit nooit", glundert Olof. Over zijn afspraakjes wil hij niet veel kwijt. "Ik wil die mensen niet in verlegenheid brengen." Ook op sociale media wordt hij overladen met berichten van, vooral vrouwelijke, fans. "Het is eigenlijk gekkenwerk."

"We moeten realistisch blijven, maar Hollywood mag bellen."

Hij heeft ook een heus Delfts blauw tegeltje met daarop zijn beroemde slogan 'Daar is niks mis mee'. Een domeinnaam is ook al vastgelegd. "Dat doet mijn zoon allemaal", lacht Olof. Wat het plan is? "Misschien leuk om te verkopen. Of misschien gaan we wel shirts maken voor carnaval of zo", zo fantaseert hij hardop.

Na de beeldbuis volgt nu ook het witte doek. Olof krijgt een bijrol in de romantische comedy met de naam, hoe kan het ook anders, 'Bed & Breakfast'. Hij speelt daar een gast, net als deelnemer Anne. De opnames zijn al in volle gang. Of Hollywood ook mag bellen? "We moeten realistisch blijven, maar ze mogen altijd bellen", lacht Olof.

De bekende uitspraak kan op een tegeltje (foto: Raymond Merkx).
De bekende uitspraak kan op een tegeltje (foto: Raymond Merkx).
Een fan bij de Kruidvat! (foto: Omroep Brabant).
Een fan bij de Kruidvat! (foto: Omroep Brabant).
Vrouw uit Drenthe wil op de foto met Olof (foto: Raymond Merkx).
Vrouw uit Drenthe wil op de foto met Olof (foto: Raymond Merkx).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.