Over Ons - Omroep Brabant

Over Omroep Brabant

Missie
Omroep Brabant heeft als missie ‘We maken relevante verhalen die jou raken, elke dag opnieuw’. Zo weet je wat bij ons in Brabant leeft. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Onze pay-off ‘Het Gevoel van Hier’ sluit hier bij aan.

Mediacijfers Omroep Brabant
| - 26.500.000 online bezoeken (aan website en apps) per maand
| - 413.000 tv-kijkers per dag
| - 284.000 radioluisteraars per dag

Bron online: AT Internet, 2021
Bron radio: Motivaction dashboard, 2021
Bron tv: Dagbereik, Motivaction dashboard, 2021

Via de Android, iPhone en iPad-apps is de belangrijkste content van Omroep Brabant ook mobiel te bekijken en beluisteren. Via social media is Omroep Brabant te volgen op Twitter via @omroepbrabant en via Facebook op facebook.com/omroepbrabant. Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via TV als via de website te bekijken.

Rondleiding bij Omroep Brabant?
Wil je het gevoel van hier beleven. Kijk dan hier voor meer informatie over een rondleiding bij Omroep Brabant.

Programmering
Nieuws en achtergronden bij het nieuws staan centaal in de programmering. Daarnaast besteden we veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied. Uiteenlopende evenementen, van Paaspop tot Festyland, van Carnaval tot Bloemencorso Zundert, krijgen uitgebreid aandacht via al onze media. Onze actuele programmering voor TV en Radio vind je op omroepbrabant.nl/televisie en omroepbrabant.nl/radio.

Organisatie
Bij Omroep Brabant werken zo’n 230 mensen, van wie ongeveer 130 in vaste dienst. Het bestuur van de omroep wordt gevormd door de directeur. Daarnaast is er een Raad van Toezicht en een Mediaraad, waarin de belangrijkste maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen in de provincie vertegenwoordigd zijn. Het provinciebestuur toetst of het bestuur ook daadwerkelijk representatief is.

Locaties
De hoofdstudio staat op het Science Park Eindhoven in Son, op industrieterrein Ekkersrijt. Daarnaast kent de omroep nog een vestiging in Breda.

Financiering
De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen, zo’n 20% van het totale budget wordt verkregen middels reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).

Publieke omroep
Als publieke omroep heeft Omroep Brabant zich te houden aan de voorschriften in de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Brabant.

Calamiteitenzender
Omroep Brabant is ook de calamiteitenzender van de provincie. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit, de inwoners van Brabant te informeren middels boodschappen die Omroep Brabant onverkort en integraal dient uit te zenden. Klik hier voor meer informatie

ANBI status
Klik hier voor meer informatie

Jaarverslagen
Hieronder staan de meeste recente jaarverslagen met daarin ook de officiële gegevens van Stichting Regionale Omroep Brabant.

Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016