Door het coronavirus is het niet duidelijk hoe carnaval gevierd wordt - en óf het wel gevierd wordt. Sommige organisaties hebben namelijk al besloten dat activiteiten rond de elfde van de elfde en carnaval 2021 niet doorgaan. In dit dossier zetten we alles op een rij voor je.

Artikelen over Carnaval in 2021

Adje en Bastiaan vertellen in podcast over hoe het bouwen van een carnavalswagen je leven beheerst

Na maanden van noeste arbeid door tientallen vrijwilligers is dan eindelijk het grote moment daar. De carnavalswagen waar je al die tijd aan hebt gewerkt, mag meerijden in de optocht. Het publiek vergaapt zich aan de prachtige creaties. Kleur, licht, geluid, special effects... Alles zit er in. En dan maar hopen op die eerste prijs. Iedere Brabantse carnavalswagenbouwer herkent onmiddellijk dit gevoel. Het staat centraal in aflevering 3 van de podcast Het gevoel van carnaval.

Carnavalswagen uit Boemeldonck (foto: archief).

September maand van de waarheid voor veel carnavalsverenigingen

Hoe gaat carnaval 2021 er uit zien? Waar op sommige plekken de optocht al afgelast is, wordt voor veel verenigingen september de maand van de waarheid. De gemeenten Helmond, Eindhoven en Den Bosch overleggen begin september met betrokken partijen zoals de horeca en de verenigingen, en ook de drie veiligheidsregio's komen later die maand met meer duidelijkheid. Een ding is duidelijk: een digitale, online versie van carnaval ziet niemand zitten.

C.V. De Pottebroakers uit Geertruidenberg.