<></>

Artikelen over Carnaval

Carnaval afblazen vanwege corona is nooit besproken: 'Achteraf lijken we misschien wel naïef'

De Brabantse veiligheidsregio’s hebben in februari niet overwogen carnaval af te gelasten of andere maatregelen te nemen vanwege het coronavirus. De nieuwe infectieziekte was toen in Nederland nog bij niemand vastgesteld en amper een gespreksthema. Dat zeggen de drie voorzitters van de veiligheidsregio’s. Volgens deskundigen is carnaval waarschijnlijk een katalysator geweest in de verspreiding van het virus.

Grote drukte tijdens carnaval in Den Bosch. (foto: Henk van Esch)

Vechtersbazen in pizzeria in Vlijmen nu duidelijk op foto, omdat ze zich niet hebben gemeld

De vier mannen die worden gezocht voor een extreem zware mishandeling tijdens carnaval in een pizzeria in Vlijmen, hebben zich nog niet gemeld. De politie had hen tot deze maandag de tijd gegeven dat te doen. Hiervoor werd een oproep geplaatst, waarin de gezichten van de verdachten onherkenbaar waren gemaakt. Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant, brengt ze maandagavond herkenbaar in beeld.

De vier verdachten van de zware mishandeling in Vlijmen.

Veel carnavalsverenigingen denken dat een 'gewone' carnaval volgend jaar onmogelijk is

Veel mensen hebben 13 tot en met 16 februari 2021 al omcirkeld in hun agenda. Dan is het weer carnaval en hiervoor kun je je niet lang genoeg van tevoren vrijplannen. Maar hoe gaat carnaval er na de coronacrisis uitzien? Veel carnavalsverenigingen in Brabant denken daar over na. 35 procent denkt dat mensen 'na corona' niet meer zo onbevangen carnaval zullen vieren omdat ze bang zijn, zo blijkt uit een enquête van Omroep Brabant onder 44 carnavalsverenigingen.

Veel carnavalsverenigingen denken dat een 'gewone' carnaval volgend jaar onmogelijk is

Carnavalsoptochten in Oosterhout en Schijndel opnieuw afgelast: 'Dit moeten we wel even verwerken'

Het was een feestje waar ze in Oosterhout en Schijndel halsreikend naar uitkeken na de afgelasting van de carnavalsoptochten op 23 februari. Komend weekend zou de confetti weer rondvliegen en zouden de carnavalswagens eindelijk door de straten rijden. Maar dinsdag werd er definitief een streep door de plannen gezet. Alle grote evenementen in Brabant zijn door de uitbraak van het coronavirus verboden.

De carnavalsoptocht in Kaaiendonk in betere tijden. (Archieffoto: Karin Kamp)