Raymond Merkx

Raymond Merkx

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Redacteur en verslaggever televisie, radio en internet.

Van toen naar Omroep Brabant Als vierjarig jochie riep ik al: "Ik word verslaggever!" Tien jaar later ging ik aan de slag bij de lokale omroep, om vervolgens Journalistiek te gaan studeren in Tilburg. Ik liep stage bij Hart van Nederland en het RTL Nieuws. Daarna ging ik aan het werk voor BN DeStem en Omroep Brabant. De regiojournalistiek is prachtig!

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Tijdens mijn eerste dienst als verslaggever zakte ik letterlijk door het ijs bij het maken van een item over natuurijs! Het ijs was gebroken!

Waarom Omroep Brabant? Omroep Brabant brengt het nieuws uit de provincie enorm snel op internet, televisie, radio en sociale media. We brengen nieuws dat je raakt, uit jouw directe omgeving! Altijd en dichtbij!

Het gevoel van hier Ik ben een geboren Brabander en daar ben ik trots op! In geen enkele provincie is de verbondenheid zo groot. Lekker carnaval vieren en tegen de rest van Nederland zeggen dat Brabant het mooist is! En natuurlijk "Houdoe!" roepen, waar je ook bent.

In mijn vrije tijd Ben ik te vinden bij Omroep Brabant. Wat is vrije tijd precies?

Artikelen van Raymond Merkx

Coronaregels overtreden maar Van Rooi Meat krijgt geen straf: gemeenteraad wil opheldering

Politieke partijen in Helmond willen opheldering van de veiligheidsregio over de situatie bij Van Rooi Meat. Omroep Brabant bracht vrijdag naar buiten dat de slachterij na de gedwongen coronasluiting in juni veel meer mensen aan het werk liet dan was afgesproken, maar de veiligheidsregio vond het niet nodig om in te grijpen. "Hoe geloofwaardig ben je dan nog?”, vraagt GroenLinks-fractievoorzitter Thomas Tuerlings zich af.

Archieffoto: Rob Engelaar

Van Rooi Meat liet veel te veel mensen werken in slachterij, maar veiligheidsregio greep niet in

Van Rooi Meat in Helmond liet na de gedwongen coronasluiting in juni veel meer mensen werken in zijn slachterij dan was afgesproken, maar de veiligheidsregio vond het niet nodig om in te grijpen. Het bedrijf kreeg zelfs toestemming om nog verder op te starten. Dat blijkt uit documenten die Omroep Brabant in handen heeft. Tijdens een controle waren 500 mensen aan het werk in plaats van de toegestane 300.

Archieffoto: Rob Engelaar