05-03

Analyse mobieltjes: vooral Rotterdammers en Amsterdammers vieren carnaval in Breda en Den Bosch

Waar komen carnavalsvierders vandaan?

EINDHOVEN - Carnaval, een prachtfeest voor en door Brabanders. Wel jammer van al dat volk van boven de rivieren. Dat onderbuikgevoel leidde tot de feestgedruisanalyse van onderzoeksbedrijf DAT.Mobility. Wat blijkt: van alle 'buitenstaanders' die carnaval komen vieren in Breda, komt driekwart van boven de rivieren. Lees verder »

Carnaval bij Omroep Brabant: Fijnfisjenie Café, optochten en nog veel meer - EINDHOVEN - Carnaval is losgebarsten in Brabant. Omroep Brabant trapte vrijdagmiddag af met de bekendmaking van de winnaar van de liedjesverkiezing Kies je Kraker 33 en het carnavalsfeest 3 Uurkes Vurraf.

EINDHOVEN - Carnaval is losgebarsten in Brabant. Omroep Brabant trapte vrijdagmiddag af met de bekendmaking van de winnaar van de liedjesverkiezing Kies je Kraker 33 en het carnavalsfeest 3 Uurkes Vurraf. Lees verder »

Uitpuffen geblazen voor hulpdiensten: nasleep carnaval zorgt voor rust in uitgaansgebieden - TILBURG - Wie zich dinsdag op de laatste avond van carnaval nog vol heeft laten lopen met drank, zal dit weekend misschien niet meteen weer naar de fles grijpen. Dat viel ook de politie op. Vanuit veel plaatsen in Brabant melden politieagenten dat het vrijdagavond rustig was en dat er weinig problemen waren in de uitgaansgebieden.

TILBURG - Wie zich dinsdag op de laatste avond van carnaval nog vol heeft laten lopen met drank, zal dit weekend misschien niet meteen weer naar de fles grijpen. Dat viel ook de politie op. Vanuit veel plaatsen in Brabant melden politieagenten dat het vrijdagavond rustig was en dat er weinig problemen waren in de uitgaansgebieden. Lees verder »

Lampjesoptocht in Dongen (Peeënrijk) schitterend schouwspel - DONGEN - Vijftien tot twintig verlichte wagens en fraai uitgelichte groepen trekken op de laatste avond van carnaval door de donkere straten van het Peeënrijk, zoals Dongen heet tijdens carnaval.

DONGEN - Vijftien tot twintig verlichte wagens en fraai uitgelichte groepen trekken op de laatste avond van carnaval door de donkere straten van het Peeënrijk, zoals Dongen heet tijdens carnaval. Lees verder »

Fijnfisjenie! Carnaval 2014 in zestig seconden - EINDHOVEN - Eigenlijk was carnaval 2014 van vrijdagmiddag tot in de late uurtjes dinsdagavond één groot hoogtepunt. Speciaal voor wie het gemist heeft, hebben we alle uitzendingen op Omroep Brabant TV samengevat in zestig seconden.

EINDHOVEN - Eigenlijk was carnaval 2014 van vrijdagmiddag tot in de late uurtjes dinsdagavond één groot hoogtepunt. Speciaal voor wie het gemist heeft, hebben we alle uitzendingen op Omroep Brabant TV samengevat in zestig seconden. Lees verder »

Fotoserie: leut en creativiteit bij Vastenavendoptocht in Bergen op Zoom - KRABBEGAT/BERGEN OP ZOOM - Op de laatste carnavalsdag trok Bergen op Zoom alles uit de kast bij D n Vastenavendoptocht. In de binnenstad van het Krabbegat zwierde een bonte karavaan van wagens, dweilbands en loopgroepen door de straten. Het was groots, en helemaal in de traditie van het Berregse.

KRABBEGAT/BERGEN OP ZOOM - Op de laatste carnavalsdag trok Bergen op Zoom alles uit de kast bij D'n Vastenavendoptocht. In de binnenstad van het Krabbegat zwierde een bonte karavaan van wagens, dweilbands en loopgroepen door de straten. Het was groots, en helemaal in de traditie van het Berregse. Lees verder »

 Jaa-la-la-laa!  Publiekslieveling Betty lost belofte in bij Fijnfisjenie Café - EINDHOVEN - 1111 likes: de nieuwe uitdaging voor onze lievelingsbarvrouw Betty uit Schijndel is alweer bereikt. Bij 1111 likes voor haar fanpagina zou Betty een liedje zingen. A capella. Dat deed ze en het viel niet mee.

EINDHOVEN - 1111 likes: de nieuwe uitdaging voor onze lievelingsbarvrouw Betty uit Schijndel is alweer bereikt. Bij 1111 likes voor haar fanpagina zou Betty een liedje zingen. A capella. Dat deed ze en het viel niet mee. Lees verder »

Carnavalsdinsdag feestelijke afsluiter met optocht Bergen op Zoom - BERGEN OP ZOOM - Snik. Dinsdag was de laatste carnavalsdag. We denderden dinsdag in volle vaart door met onder meer de optocht in Krabbegat. Niet getreurd, op 15 februari 2015 mag je carnavaleske kloffie weer uit de kast! Geniet hier nog even na van carnavalsdinsdag.

BERGEN OP ZOOM - Snik. Dinsdag was de laatste carnavalsdag. We denderden dinsdag in volle vaart door met onder meer de optocht in Krabbegat. Niet getreurd, op 15 februari 2015 mag je carnavaleske kloffie weer uit de kast! Geniet hier nog even na van carnavalsdinsdag. Lees verder »

Video: tientallen Brabantse carnavalsoptochten in beeld - EINDHOVEN - Voor de carnavalsoptochten is er dit jaar weer veel aandacht bij Omroep Brabant op TV en internet. Optochten vanuit de hele provincie zijn online terug te kijken.

EINDHOVEN - Voor de carnavalsoptochten is er dit jaar weer veel aandacht bij Omroep Brabant op TV en internet. Optochten vanuit de hele provincie zijn online terug te kijken. Lees verder »

Carnavalsrecept: broodje shoarma met knoflooksaus houdt stinkende carnavalsvierders op afstand - BREDA - Onze carnavalskok Ria Payens, bekend van het Omroep Brabantprogramma Van Bavel tot Budel, helpt je de feestdagen door met voedzame en bovenal lekkere recepten. Het laatste recept staat in het teken van een klassieker: een broodje shoarma met knoflooksaus.

BREDA - Onze carnavalskok Ria Payens, bekend van het Omroep Brabantprogramma Van Bavel tot Budel, helpt je de feestdagen door met voedzame en bovenal lekkere recepten. Het laatste recept staat in het teken van een klassieker: een broodje shoarma met knoflooksaus. Lees verder »

Foto s: Alaaf! Alles op zunne kop bij carnavalsoptocht in Breda - KIELEGAT/BREDA - Carnavalsmaandag trok de Grote Optocht door de binnenstad van Breda, tijdens het volksfeest beter bekend als Kielegat. Het enthousiasme spatte er vanaf, ook bij het publiek. Op sommige plekken was het zo druk dat de bonte stoet nauwelijks kon passeren. Bekijk hier de fotoserie van het feest.

KIELEGAT/BREDA - Carnavalsmaandag trok de Grote Optocht door de binnenstad van Breda, tijdens het volksfeest beter bekend als Kielegat. Het enthousiasme spatte er vanaf, ook bij het publiek. Op sommige plekken was het zo druk dat de bonte stoet nauwelijks kon passeren. Bekijk hier de fotoserie van het feest. Lees verder »

Zoek de verschillen!  Grozzie van de Buurvrouw  van Ferry van de Zaande heeft Braziliaanse roots - TILBURG - De  Gròzzie van de Buurvrouw  van Ferry van de Zaande en Veul Gère is net als vele carnavalshits niet werkelijk van Tilburgse bodem. De oorsprong van deze hit ligt een heel eind verder weg, namelijk in Brazilië. En ook daar bleek het een kraker.

TILBURG - De 'Gròzzie van de Buurvrouw' van Ferry van de Zaande en Veul Gère is net als vele carnavalshits niet werkelijk van Tilburgse bodem. De oorsprong van deze hit ligt een heel eind verder weg, namelijk in Brazilië. En ook daar bleek het een kraker. Lees verder »

Kijkers FijnFisjenie Café belonen publiekslieveling Betty met fansite: 650 likes - EINDHOVEN - Niet alleen Brabant, maar heel Nederland heeft een zwak voor  onze  Betty. Iedere seconde waarin de goedlachse kroegbazin van het FijnFisjenie Café op Omroep Brabant schittert, hangen de kijkers aan haar lippen. Deze week brachten haar grootste fans een ode aan haar met een fansite op Facebook.

EINDHOVEN - Niet alleen Brabant, maar heel Nederland heeft een zwak voor 'onze' Betty. Iedere seconde waarin de goedlachse kroegbazin van het FijnFisjenie Café op Omroep Brabant schittert, hangen de kijkers aan haar lippen. Deze week brachten haar grootste fans een ode aan haar met een fansite op Facebook. Lees verder »

Fotoserie: Optocht zweeft door zonnig Den Bosch (Oeteldonk) - DEN BOSCH - De optocht in Den Bosch is zondag zwevend door de straten van de stad gegaan. Met vliegende tapijten, parachutisten en hippies zweefde de bonte stoet door een zonnig Den Bosch.

DEN BOSCH - De optocht in Den Bosch is zondag zwevend door de straten van de stad gegaan. Met vliegende tapijten, parachutisten en hippies zweefde de bonte stoet door een zonnig Den Bosch. Lees verder »

2338 mensen dansen als pinguïns: record verbroken op MaMi-Spektakel in Etten-Leur - ETTEN-LEUR - In Etten-Leur is maandag tijdens het jaarlijkse MaMi-Spektakel een nieuw wereldrecord gevestigd. 2338 mensen hebben op exotische klanken gedansd als wiebelende pinguïns.

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur is maandag tijdens het jaarlijkse MaMi-Spektakel een nieuw wereldrecord gevestigd. 2338 mensen hebben op exotische klanken gedansd als wiebelende pinguïns. Lees verder »