Gondoletta-bootje verkocht aan zieke Efteling-fan: ‘Ik gun het hem’

24 augustus 2023 om 10:22 • Aangepast 1 september 2023 om 02:00
nl
Het veertig jaar oude Gondoletta-bootje uit de Efteling krijgt een mooie nieuwe bestemming. Het bootje, dat pas een dag op Marktplaats stond, is verkocht aan een grote fan van het pretpark die ziek is. “Ik had er meer voor kunnen krijgen, maar ik gun het deze jongen”, zegt Jetse Vos.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Nadat de autohandelaar uit Veen het iconische bootje woensdag online zette, stroomden de reacties binnen. “Ik heb wel twintig mailtjes gehad en ook nog een heleboel telefoontjes”, zegt Jetse. Maar één beller bleef hem in het bijzonder bij. “Een serieuze liefhebber die altijd Efteling-dingetjes heeft verzameld, zocht dit bootje al jaren. Maar hij viste al acht keer achter het net. Hij lag ziek op bed en er was nog een ding in zijn leven wat hij wilde: die boot hebben.”

"Je moet toch dromen hebben."

De man heeft hartklachten, zit onder de morfine en heeft veel pijn. Of hij ook daadwerkelijk met het bootje gaat varen weet Jetse niet. “Ik ken de situatie niet, maar vroeg hem wat hij toch met zo’n bootje moet. Daarop zei hij: ‘je moet toch dromen hebben’. Nou prima.” Dat de man op slechts vijf kilometer afstand woont, gaf voor de verkoper de doorslag. “Hij kan hem niet zelf ophalen, dus ik breng het bootje naar hem toe.”

Jetse had het bootje voor 1950 euro te koop gezet en dat is ook wat de man ervoor betaalt. “Er waren heel veel liefhebbers. Ik had ze ook kunnen laten opbieden en dan had ik er zeker meer voor kunnen krijgen. Maar ik gun het hem”, zegt Jetse. “Ik ben van de snelle beslissingen en dit voelt goed.”

Wanneer het zeldzame Gondoletta-bootje naar de nieuwe eigenaar gaat is nog onduidelijk. “Hij moet nog even voor een stallingplekje gaan zorgen”, zegt Jetse.

LEES OOK: Bootje van Efteling-attractie Gondoletta te koop: 'Al serieuze biedingen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!