Weet je nog niet wat te stemmen? Hier is het Brabants Kieskompas

3 november 2023 om 06:00 • Aangepast 17 november 2023 om 02:03
nl
De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan, maar 66% van de Brabanders weet nog niet op wie ze gaan stemmen, zo bleek eerder uit onderzoek. Vanaf vandaag kun je het Kieskompas invullen om daarbij geholpen te worden. Voor het eerst met extra aandacht voor regionale thema’s.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

‘Kieskompas met een vleugje Noord-Brabant’, noemen de makers het. Eerder maakte Kieskompas ook al regionale stemwijzers voor de Provinciale Statenverkiezingen. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 22 november.

Links of rechts?
Aan de hand van dertig stellingen verdeeld over acht belangrijke thema’s wordt getoond welke partij het beste bij je past.

Aan de hand van een schema kun je zien of je antwoorden meer rechts of meer links, en meer conservatief of progressief zijn. De bijbehorende partijen staan er direct bij.

Ook is het mogelijk je antwoorden te vergelijken met die van alle partijen

Chatten met Steffie
Voor mensen die politiek ingewikkeld vinden, staat chatbot Steffie klaar. Zij leest de stellingen voor en geeft uitleg bij ingewikkelde woorden.

Klik hier om naar de Brabantse stemhulp op tik op de afbeelding hieronder. De stemhulp opent in een nieuw tabblad.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Keuzestress voor de verkiezingen? Je bent niet de enige

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer houdt Omroep Brabant samen met Omroep Zeeland en L1 in Limburg op zaterdag 18 november het Debat van het Zuiden. De uitzending is die zaterdag live te zien van 19.30 tot 21.00 uur. Op Brabant+ en op de website/app van Omroep Brabant is na 21.00 uur de nabeschouwing te zien. Ook het landelijke themakanaal NOS Politiek en Nieuws zendt het debat live uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!