Aftellen tot de landstitel, maar nog geen kampioenskoorts bij PSV

29 maart om 14:25 • Aangepast 9 april om 02:03
nl
Kampioensshirts werden al gemaakt en kampioenstattoo ‘s zijn al gezet, maar bij PSV loopt (nog) niemand in de polonaise. Dat er een feestje gevierd gaat worden, is duidelijk: de vraag is alleen wanneer? Voor Peter Bosz telt voorlopig alleen de wedstrijd tegen NEC van zaterdag: “Eén van de moeilijkste wedstrijden die we nog krijgen.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Nog acht wedstrijden dit seizoen en dan moet PSV met de kampioensschaal kunnen pronken. In Eindhoven worden er al kampioensshirts gedrukt en fan Frits Bovers liet al een kampioenstattoo zetten. Wat merkt Peter Bosz van de kampioenskoorts in Eindhoven?

“Je hoort erover van supporters bij de open training of van jullie, de media. Maar eigenlijk hoor ik er bij mijn ploeg niks over. Wij denken er nog helemaal niet over na.” Ook niet in zijn dromen? “Dan denk ik aan andere dingen", zegt de trainer vrijdag met een knipoog.

"NEC staat niet voor niks in de bekerfinale."

Geen kampioenskoorts dus bij PSV dat zaterdagmiddag op bezoek gaat in Nijmegen, bij NEC. Die club doet het dit seizoen verrassend goed en staat op een zesde plek. Ze krijgen dan ook de complimenten van Bosz.

“Dit is één van de moeilijkste wedstrijden die wij nog krijgen dit seizoen. Niet voor niks staan ze in de bekerfinale. Ze hebben op elke positie een goede voetballer staan. In het begin ging het nog niet geweldig, maar je ziet wat er gebeurt bij een club als ze de rust bewaren.”

"Noa Lang heeft het EK nog niet uit zijn hoofd gezet."

Los van de goede resultaten in Eindhoven was er vrijdag nog meer goed nieuws. Uit de ziekenboeg welteverstaan, want alleen Noa Lang is niet fit voor de wedstrijd tegen NEC. Verder is iedereen inzetbaar. Voor Noa Lang is er overigens nog wel uitzicht op speelminuten dit seizoen. “Ik denk dat hij het EK ook nog niet uit zijn hoofd heeft gezet”, zei Bosz erover.

Datzelfde geldt voor het middenveld van PSV. Tegen Duitsland vormden Jerdy Schouten en Joey Veerman een koppeltje. “Die hadden het lastig. Duitsland speelde echt geweldig. Maar ik bekijk zo’n wedstrijd toch anders. Je bent bang dat ze geblesseerd raken. Dan ben je opgelucht dat iedereen fit is teruggekeerd voor het slot van het seizoen.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:
PSV-fan Frits Bovers zette woensdag de eerste kampioenstattoo

Er worden ook al kampioensshirts verkocht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!