Video

Eerste kampioensshirts van PSV al gedrukt: 'Honderd procent vertrouwen in'

23 maart om 08:00 • Aangepast 3 april om 02:04
nl
Het kampioenschap van PSV is nog niet zeker, toch zijn in Nuenen de eerste kampioensshirts van de band gerold. Dat gebeurde bij familiebedrijf TDN. Ze hebben het shirt zelf ontworpen en het staat vol met herkenbare details voor supporters.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

“Frits heeft natuurlijk van die herkenbare voortanden dus die moesten er sowieso op", vertelt Paul Lakwijk, de ontwerper van het shirt. "Frits staat ook nog met een biertje in zijn hand, want ook de Brabantse gezelligheid moet naar voren komen.” Voor het 36 jaar oude bedrijf is dit het twaalfde kampioensshirt dat ze uitbrengen.

In de drukkerij wordt alles nog met de hand gedrukt. Hierdoor is de kwaliteit goed maar wordt het vooral een stuk persoonlijker vindt drukker Yordi van de Sande. “Drukken duurt zo wel langer maar we maken het echt voor de supporters. Het is voor ons totaal niet belangrijk hoeveel we gaan verkopen.”

"Wij hebben honderd procent vertrouwen dat PSV kampioen wordt."

Ook voor de ontwerper staat de clubliefde centraal. “Zo'n shirt alleen uit commercieel belang maken, gaat niet. Dan vergeet je de tradities, cultuur en geschiedenis van PSV.”

Of PSV kampioen wordt, staat nog niet vast. Ze moeten nog acht wedstrijdstrijden spelen, maar volgens Van de Sande en Lakwijk is het eigenlijk al wel bepaald. "Wij hebben honderd procent vertrouwen dat PSV kampioen wordt", vertellen ze. In dat vertrouwen zijn ze niet alleen. Er zijn al bestellingen binnengekomen en de eerste shirts worden dit weekend opgestuurd.

De shirts zijn te bestellen op www.landskampioen.com.

Foto: Studio040
Foto: Studio040


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!