Jongen (14) bekent gewapende overval op tankstation

29 maart om 15:11 • Aangepast 9 april om 02:00
nl
Een 14-jarige jongen uit Den Bosch heeft bekend dat hij vorige maand een tankstation aan de Hambakenweg in zijn woonplaats heeft overvallen. Hij meldde zich bij de politie nadat er maandag in het opsporingsprogramma Bureau Brabant foto’s en bewakingsbeelden van hem werden getoond.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De overval gebeurde op 17 februari. Rond kwart voor zeven 's avonds kwam de jongen de winkel binnen. Hij bedreigde de medewerkster achter de balie met een vuurwapen en eiste geld. Hij was gekleed in een opvallend witte jas met een capuchon.

De medewerkster van het tankstation had al direct de indruk dat ze te maken had met een nog jonge overvaller. Ze weigerde hem wat mee te geven. Toen de dader een wapen op haar richtte, verstijfde ze. Na enige aarzeling ging de jongen er vervolgens zonder buit weer vandoor. Hij vluchtte te voet aan de achterkant van het tankstation. Daar verloren de bewakingscamera’s hem uit het oog.

Te heet onder de voeten
De politie deelde begin deze maand al foto’s van de verdachte via haar website en social mediakanalen. Afgelopen maandag werden er in Bureau Brabant ook bewegende beelden getoond. Kennelijk werd het de jongen daardoor te heet onder de voeten: hij besloot zich aan te geven.

De jongen is aangehouden en vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de jongen de behandeling van zijn zaak thuis mag afwachten.

DIT GEBEURDE OP ZATERDAGAVOND 17 FEBRUARI:
Gewapende overval op tankstation, dader krijgt niets van medewerker

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!