PSV heeft geen kind aan AZ en zet volgende stap richting landstitel

6 april om 20:36 • Aangepast 19 april om 02:11
De kampioensliederen waren alweer snel te horen zaterdagavond in het Philips Stadion. PSV stevent af op de landstitel en het liet in de thuiswedstrijd tegen AZ weer zien waarom. De nummer vier van de Eredivisie kwam er nauwelijks aan te pas tegen de Eindhovenaren. Na 90 minuten stond er een 5-1 uitslag op het scorebord
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

PSV en AZ begonnen heerlijk aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen en het was de thuisploeg die de leiding nam. Johan Bakayoko wist na negen minuten de score op aangeven van Malik Tillman te openen. Even daarvoor was PSV wel ontsnapt aan een tegentreffer. AZ-spits Vangelis Pavlidis raakte de paal.

Maar dat PSV even later op voorsprong kwam was meer dan verdiend te noemen. Het was de betere ploeg en creëerde een hoop kansen. De 2-0 van Luuk de Jong hing dan ook al even in de lucht. De spits was eindelijk weer eens succesvol na een doelpuntendroogte van zes wedstrijden.

Terechte kampioen
De sfeer in het Philips Stadion was uitstekend. “Singing Fritsje Philips, we worden kampioen”, werd er luidkeels gezongen door de supporters. Dat PSV kampioen gaat worden is al even duidelijk, de vraag is alleen nog wanneer het feest gepland kan worden.

Dat PSV de terechte kampioen gaat worden, liet het zaterdagavond lange tijd zien. Want zelfs zonder Hirving Lozano, Noa Lang en Ismael Saibari speelden de Eindhovenaren de nummer vier van de competitie zoek. Na rust maakte De Jong de 3-0. Pavlidis deed een uurtje voor tijd wat terug door op de juiste plek te staan en een rebound te benutten.

Scorende debutant
Daarna werd de wedstrijd wat minder aantrekkelijk. PSV nam wat gas terug en ondanks enkele hachelijke momentjes kwamen de Eindhovenaren ook niet meer in de problemen. Toch liep het in de slotfase nog uit. Joey Veerman maakte na een gave aanval, met een beheerst schot van afstand, de 4-1.

In de slotminuten mocht Jesper Uneken zijn debuut maken voor PSV dat echt af kan gaan tellen richting het landskampioenschap. Voor de debutant kon het feest nu al beginnen want in de blessuretijd bracht hij de eindstand op 5-1. Feest voor de zoon van ex-prof Peter Uneken, feest voor PSV en feest bij de supporters. Een voorproefje op wat komen gaat.