Eindelijk! De lenteachtige twintig graden komt weer in zicht

22 april om 10:59 • Aangepast maandag om 11:20
nl
Voor mensen die het een beetje gehad hebben met de frisse temperaturen voor deze tijd van het jaar had Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend goed nieuws: "Er is beter weer onderweg. Rond Koningsdag wordt het op meerdere plaatsen zestien graden of zelfs wat meer. En als we nog wat verder kijken op de weerkaarten, komt zelfs de lenteachtige twintig graden in zicht."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In die laatste verwachting zit volgens de weerman nog wel wat onzekerheid, maar een weersverbetering is volgens hem zeker onderweg. "Vanaf vrijdag draait de wind namelijk geleidelijk naar het westen tot zuidwesten en dan gaat de temperatuur omhoog", legt hij uit.

Deze maandag komt de temperatuur nog niet hoger uit dan tien graden. Toch had Lafeber het in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant over een prima start van de week. Dit dankzij een afwisseling van wolkenvelden en flinke zonnige perioden: "Vooral het westen van de provincie krijgt met flink wat zonneschijn te maken."

"Komende nacht is er een om in de gaten te houden."

Helemaal droog blijft het echter niet, er komen enkele buien voor. "Daarbij waait een matige noordenwind, die het voor het gevoel nog een stukje kouder maakt."

Ook dinsdag, woensdag en donderdag komt het kwik overdag niet hoger uit dan een graad of elf. Ook krijgen we te maken met een paar koude nachten, met temperaturen rond het vriespunt. Vooral komende nacht is er volgens de weerman een om in de gaten te houden: "Dan komt het kwik op verschillende plaatsen onder het vriespunt uit."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Koude nachten met temperaturen rond het vriespunt: 'Zet plantjes binnen'

IJskoud op de camping, maar deze kampeerders laten zich niet wegpesten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!