Liveblog

112-nieuws: ongeluk op A58 • Tilburger vast voor witwassen

23 april om 22:37 • Aangepast woensdag om 06:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.04

Dode in woning Roosendaal

In een huis aan de Hoogstraat in Roosendaal heeft de politie dinsdagavond een dode gevonden. Dat gebeurde rond tien voor acht. Een man, die in de woning aanwezig was, is aangehouden. Hij belde zelf de politie.

foto: Perry Roovers/SQ Vision.
foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.11

Meerdere auto's geramd tijdens wilde politieachtervolging in Geldrop

Bij een wilde politieachtervolging in Geldrop zijn dinsdagmiddag rond kwart voor vijf een politieauto en vijf auto's beschadigd. De politie gaf bij de stoplichten aan de Johan Peijnenburgweg een automobilist een stopteken nadat hij door rood reed. De man ging er daarna vandoor in zijn auto.

18.03

Man vermist in Nuenen

In Nuenen is sinds half vier een 63-jarige man vermist. Hij draagt een blauwe jas, een rode trui en een bril en reed op een elektrische fiets. Wie hem ziet, moet 112 bellen, aldus de Burgernetmelding.

17.57

Twee rijstroken dicht bij De Stok

Door een ongeluk op de A58 tussen Breda en Bergen op Zoom zijn vlakbij knooppunt De Stok twee rijstroken dicht. Dat levert een half uur extra reistijd op. Rond half zeven is de weg naar verwachting weer vrij.

17.50

Auto klapt op afslaande bus

Een auto is op een witte bus geklapt, die wilde afslaan. Dat gebeurde op de Nieuwedijk in Odiliapeel. De inzittenden worden nagekeken door ambulancepersoneel. Vooral de auto heeft veel schade.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
17.45

Ongeluk op A50

Op de A50 tussen Eindhoven en Oss is door een ongeluk één rijkstrook dicht bij Veghel. De files lopen op tot 45 minuten.

17.16

Ongeluk op A2, rijstrook dicht

Vlakbij Rosmalen-West is een ongeluk gebeurd. Eén rijstrook is afgesloten. Dat levert een half uur vertraging op. De auto's worden zo snel mogelijk geborgen, aldus Rijkswaterstaat.

16.02

Kop-staartbotsing in Dongen

Op de Gemeentenweg in Dongen is dinsdagmiddag een kop-staartbotsing gebeurd tussen twee personenauto's. Een vrouw en haar twee kinderen zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto's getakeld en afgevoerd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.30

Tilburger aangehouden voor witwassen

Een 67-jarige Tilburger is aangehouden op verdenking van witwassen. Zijn banksaldo’s zijn geblokkeerd en de politie heeft beslag gelegd op zijn woning en twee auto’s, waaronder een Range Rover. De man zit vast voor verhoor.

Op de bevroren bankrekeningen stond twee ton. In zijn woning vond de politie tienduizend euro aan bankbiljetten en enkele horloges waaronder Rolexen en Breitlings.

14.29

Twee aanhoudingen voor pinpasfraude

De politie heeft twee jonge mannen aangehouden voor pinpasfraude bij een 90-jarige vrouw. De vrouw werd gisteren gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Ze kreeg te horen dat iemand fraudeerde met haar bankrekening en dat ze haar sieraden klaar moest leggen. Toen iemand aanbelde om die sieraden op te halen, vertrouwde de vrouw het niet en belde ze de politie.

Agenten konden hierdoor snel twee verdachten aanhouden in de omgeving. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Heemskerk en een 20-jarige Amsterdammer. In hun auto werd een kistje met sieraden gevonden, die mogelijk van een ander slachtoffer zijn. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van deze sieraden.

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
13.24

Blauw vat in bos gevonden, omgeving afgezet

Een stuk natuurgebied bij de Kievitlaan in Lieshout is vanmiddag met politielinten afgezet. In een sloot is een blauw vat gevonden. Handhaving, politie en de brandweer zijn aanwezig. Er wordt onderzocht of er gevaarlijke stoffen in het vat zitten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.15

Fietsers gewond na botsing met bus

Twee fietsers zijn vanmiddag gebotst met een stadsbus aan de Piusstraat in Tilburg. Een van de fietsers raakte volgens de politie buiten bewustzijn. Ze had ook verwondingen in haar gezicht. De twee fietsers zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
12.58

Drukkere avondspits verwacht einde van de week

De avondspits zal op de snelwegen donderdag en vrijdag drukker worden dan anders, verwacht Rijkswaterstaat. De meivakantie begint dit weekend. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers daarom aan om buiten de spits op pad te gaan.

12.51

Oplichters actief in omgeving Hilvarenbeek

Er zijn oplichters actief in Hilvarenbeek, Diessen, Esbeek en omliggende dorpen. Daar waarschuwt de politie voor. Oudere mensen worden gebeld door oplichters die zich voordoen als politieagent en waarschuwen voor inbrekers. De oplichters vragen of de mensen veel geld of sieraden in huis hebben liggen. Vervolgens stellen de nepagenten voor om bankpassen, sieraden of het geld op te halen en op een veilige plek te bewaren.

"Het valt ons op dat degene die belt de voornaam en geboortedatum weet van de mensen die benaderd worden", zegt de politie. "Trap er niet in! De politie zal nooit geld, sieraden of bankpassen op komen halen."

11.31

Bestuurder rijdt door na ongeluk

De politie is op zoek naar een bestuurder die vorige week doorreed na een ongeluk. Dat ongeluk gebeurde vorige week donderdag, rond kwart over zeven 's avonds. Op de kruising van de Loosbroekseweg met de Langstraat in Nistelrode is een auto in botsing gekomen met meerdere fietsers.

De auto is doorgereden, zonder zich te bekommeren om de fietsers. De bestuurder van een bedrijfsauto heeft de automobilist daarna nog korte tijd achtervolgd, maar kon hem niet zover krijgen om te stoppen. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over het ongeluk en de automobilist. Met name de bestuurder van de bedrijfsauto wordt gevraagd om zich te melden.

09.45

Auto in sloot na botsing

Een bestuurster is vanochtend met haar auto in een sloot beland aan de Kruiskampweg in Geffen. Dat gebeurde na een botsing met een andere auto op de kruising met de Vreestraat. De vrouw is door de brandweer uit de auto gehaald en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. De schade aan de auto's is groot. Een bergingsbedrijf heeft de auto's afgevoerd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
07.30

File na ongeluk met vrachtwagens

Op de A27 staat vanuit Gorinchem in de richting van Breda een file van 12 kilometer. De oorzaak is een ongeluk met twee vrachtwagens. Het verkeer heeft een vertraging van ruim een halfuur.

Foto: Rijkswaterstaat/X.
Foto: Rijkswaterstaat/X.
06.00

Auto door brand verwoest

Aan de Hudsonlaan in Den Bosch Is afgelopen nacht een auto door brand verwoest. Toen de brandweer bij de brand kwam stond de voorkant van de auto volledig in brand. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie doet onderzoek en bekijkt camerabeelden uit de omgeving.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
05.30

Huis beschoten in Eindhoven

Op de Satijnvlinderlaan in Eindhoven is vanochtend vroeg een huis beschoten. Dat gebeurde rond vijf uur. Een omwonende hoorde een aantal knallen en meldde dat bij de politie. Agenten troffen in de voordeur meerdere kogelinslagen aan. De politie doet verder onderzoek.

Hier lees je meer over de beschieting

Kogelinslag naast de voordeur (Foto: SQ Vision)
Kogelinslag naast de voordeur (Foto: SQ Vision)
03.00

Twee gewonden bij ongeluk

Op de Insulindelaan in Eindhoven is afgelopen nacht een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De twee inzittenden van de auto raakten daarbij gewond. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plek van het ongeluk. De helikopter landde bij de Karpendonkse plas. De auto is door de crash flink beschadigd. Waardoor de auto van de weg is geraakt , is niet bekend.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
00.30

Brand in schuur

In een schuur van een huis aan de Mahlerstraat in Tilburg is afgelopen nacht brand uitgebroken. De brandweer was snel op de plek van de brand en had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!