Liveblog

Laatste fluitsignaal bij Willem II, supporters druipen teleurgesteld af

26 april om 20:00 • Aangepast vrijdag om 19:20
nl
Willem II heeft vanavond niet gewonnen van FC Groningen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Je kon alles volgen in dit liveblog.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.54

Geen promotie

Het zit erop in Tilburg. Willem II speelt met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. De Tilburgse ploeg is daarom nog niet gepromoveerd.

Dat betekent overigens niet dat promotie niet meer mogelijk is, want ook Roda JC, de nummer twee, heeft gelijkgespeeld. Eigenlijk blijven de verhoudingen dus gewoon gelijk en schuiven de belangen een weekje op.

Willem II speelt volgende week uit tegen FC Dordrecht. Roda speelt dan tegen Cambuur en FC Groningen tegen Telstar.

Lees hier het wedstrijdverslag

21.52

Blessuretijd

De extra tijd is ingegaan. Vier minuten.

21.47

Spanning

De spanning is om te snijden op de tribunes van het Koning Willem II Stadion. Op het veld gebeurt daarentegen weinig, op wat overtredingen na.

21.27

Complimenten

Wachten op privacy instellingen...
21.23

1-1

Helaas voor de Tilburgers: Willem II staat weer gelijk tegen FC Groningen. Jorg Schreuders werkt de bal binnen. 1-1.

21.17

Hoppa! 1-0

Willem II scoort de 1-0! Op de tribunes wordt geknuffeld na een geweldig schot van Nick Doodeman. Hij ramt de bal in het doel na een sprint van jewelste.

21.05

De tweede helft is begonnen

Scheidsrechter Rob Dieperink heeft gefloten voor de start van de tweede helft. Buiten het stadion wordt vuurwerk afgestoken.

20.54

Waar wordt het uitgezonden?

Veel mensen vragen zich op sociale media af waarom ESPN de wedstrijd niet in zijn geheel live uitzendt. Dat komt omdat deze wedstrijd ditmaal te zien is op Star Channel, het voormalige FOX. Dit is op kanaal 11 bij Ziggo of kanaal 16 bij KPN.

20.51

Kijken buiten het stadion

Mark en Jelle (13) uit Den Bosch (vader en zoon) kwamen speciaal voor deze wedstrijd naar Tilburg. Maar ze mogen niet naar binnen. En daar balen ze van. "We zien overal lege plekken. Maar we mogen niet naar binnen. We willen er zelfs voor betalen." Nu staan ze op hun telefoon naar de wedstrijd te kijken, zonder geluid anders horen ze de sfeer in het stadion niet.

20.49

Rust!

De eerste helft zit erop. Het staat 0-0.

20.44

Grote kans voor Willem II

Een grote kans voor Willem II! Een voorzet scheert net voor de goal langs.

20.43

Druk op Willem II neemt toe

De druk op Willem II neemt opnieuw toe. Groningen is veel aan de bal en krijgt kans na kans, waar Willem II vooral bezig is om dat te voorkomen.

20.30

Op en neer

Het gaat op en neer tussen de twee ploegen in het Koning Willem II Stadion. De afgelopen minuten kreeg Willem II twee kansen voor het doel van Groningen, maar ook Groningen kwam voor het doel van de Tilburgers met de bal. Een zinderend duel dus. En ook de fans voelen dat natuurlijk aan.

Foto: ANP
Foto: ANP
20.23

FC Groningen veel aan de bal

De thuisploeg heeft het even moeilijk, met name achterin. FC Groningen drukt door en is vaak aan de bal op de helft van de Tilburgers. De Groningers hebben al vier corners gehad en hebben op dit moment 64 procent balbezit.

20.15

Gelijk in Amsterdam

En daar is de gelijkmaker van Jong Ajax. Het staat 1-1 tegen Roda JC.

20.12

Roda staat voor

Roda JC, de nummer twee van de KKD, staat nu met 0-1 voor tegen Jong Ajax. Daardoor neemt de druk om te winnen toe op Willem II, de huidige koploper.

FC Groningen staat nu nog met vier punten minder dan de Tilburgers op de derde plek. En de club maakt ook nog een goede kans om tweede te worden, dus zullen de Groningers in Tilburg ook vol voor de winst gaan. Kortom, het gaat ergens om vanavond.

20.05

Bijna een goal voor Willem II

FC Groningen maakte achterin zojuist een klein verdedigingsfoutje. Willem II kwam vervolgens middels Doodeman aan de bal. Hij stuurde de bal richting het doel van FC Groningen - de bal ging over, helaas voor de Tilburgers.

20.01

De wedstrijd is begonnen!

Er is afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.

Wachten op privacy instellingen...
19.52

Nog enkele minuten

Over enkele minuten is het zover: de aftrap. Daarna weten we zeker of Willem II volgend jaar in de Eredivisie speelt.

Wachten op privacy instellingen...
19.36

De spelers komen het veld op

Wachten op privacy instellingen...
19.31

Hekken zijn weer open

De hekken van het stadion zijn weer open en dus kunnen supporters weer naar binnen. Er waren veel Belgische voetbalfans zonder kaartjes op de wedstrijd afgekomen en het stadion binnengedrongen via de normale ingang. Het gaat om supporters van Royal Antwerp FC, een club die goed bevriend is met Willem II.

19.28

Wat verwachten Tilburgers van de wedstrijd?

19.15

Belgen dringen stadion in

Er zijn veel Belgische voetbalfans zonder kaartjes op de wedstrijd afgekomen en het stadion binnengedrongen via de normale ingang. Het gaat om supporters van Royal Antwerp FC, een club die goed bevriend is met Willem II. Alle hekken van het stadion zijn vooralsnog dicht zodat niemand naar binnen kan, zeggen mensen van Willem II.

19.05

En de opstelling van de tegenstanders vanavond

Wachten op privacy instellingen...
19.00

Zij hebben er in elk geval zin in

Zij zijn er klaar voor.
Zij zijn er klaar voor.
18.55

Dit is de opstelling van Willem II

Wachten op privacy instellingen...
18.53

Groningse fans zijn geland

Vier bussen met uitsupporters van FC Groningen zijn onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht. Ook voor hen is dit natuurlijk een belangrijke wedstrijd.

18.52

Het wordt steeds drukker rondom het stadion

18.51

Nog een keer dan: de uitleg

Het is wat verwarrend, die regels om promotie. Een ding is zeker én belangrijk: bij winst vrijdagavond op FC Groningen slaat Willem II een onoverbrugbaar gat van zeven punten met de noordelingen. Willem II is dan in elk geval zeker van de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie die recht geeft op rechtstreekse promotie.

FC Groningen staat nu nog met vier punten minder dan de Tilburgers op de derde plek. En de club maakt ook nog een goede kans om tweede te worden, dus zullen de Groningers in Tilburg ook vol voor de winst gaan. Kortom, het gaat ergens om vanavond.

18.50

Ook FC Groningen is er!

Wachten op privacy instellingen...
18.45

Over ruim een uur is het zover

Welkom in het liveblog!

Om 20.00 treedt Willem II aan tegen FC Groningen. Als Willem II wint, promoveert de ploeg naar de Eredivisie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!