Station onbereikbaar nu grote werkzaamheden zijn gestart: chaos blijft uit

29 april om 09:34 • Aangepast 7 mei om 02:05
nl
Er werd rekening gehouden met chaos op stations nu er ruim twee weken geen treinen rijden van en naar Tilburg. Dit heeft alles te maken met diverse werkzaamheden aan en rond de stations Tilburg en Tilburg Universiteit. Maar maandagochtend blijkt dat alles heel soepel verloopt.

Bij station Tilburg worden de steile trappen naar de perrons vervangen. Daarnaast wordt perron 4 afgebouwd en perron 1 gerenoveerd.

Op station Tilburg Universiteit wordt perron 1 volledig aangepakt. Dat krijgt nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en er komt een nieuwe omroepinstallatie. Bovendien vervangt ProRail portalen voor de bovenleiding en wordt de hellingbaan van perron 2 en 3 volledig vernieuwd. Daarnaast wordt er aan het spoor gewerkt tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught en ook op station Gilze-Rijen vinden werkzaamheden plaats.

"Het is natuurlijk meivakantie, dat scheelt al een hoop."

"Vanwege deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Breda en Tilburg, tussen Eindhoven en Tilburg en tussen Den Bosch en Tilburg", vertelt woordvoerder Arno Leblanc van de NS.

De NS zet bussen in om de reizigers toch van A naar B te kunnen brengen. "Het verloopt goed", zag Leblanc maandagochtend op het station in Den Bosch. "Het is natuurlijk meivakantie, dat scheelt al een hoop. En we merken dat wanneer er werkzaamheden zijn, een deel van de reizigers thuisblijft of zelf maatregelen neemt en op een andere manier reist."

Iedere dag worden meer dan tachtig bussen ingezet. "Die rijden op en neer tussen Breda en Tilburg, tussen Tilburg en Den Bosch, tussen Tilburg en Boxtel en alle stations die ertussen liggen. Zo hopen we dat we de komende twee weken iedereen toch van A naar B kunnen brengen."

"Ik had m’n afspraken bewust flexibel gepland, maar het is veel rustiger dan ik dacht."

*Ik vind het heel erg meevallen dat de bus iedere vijf minuten rijdt", vertelt Thieu vlak voordat hij de bus instapt. Hij moet vanuit Den Bosch naar het natuurmuseum bij Tilburg Centraal. Ook Myrthe uit Nijmegen toont zich blij verrast hoe goed alles is geregeld op station Den Bosch. "Ik had m’n afspraken bewust flexibel gepland, maar het is veel rustiger dan ik dacht. Dat is wel fijn."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Vijftien dagen geen treinen betekent improviseren en dat vinden reizigers een ramp

Via informatieborden worden reizigers gewezen op het vervangend vervoer richting Tilburg (foto: Eva de Schipper).
Via informatieborden worden reizigers gewezen op het vervangend vervoer richting Tilburg (foto: Eva de Schipper).
Van chaos op station Den Bosch was maandagochtend bepaald geen sprake (foto: Eva de Schipper).
Van chaos op station Den Bosch was maandagochtend bepaald geen sprake (foto: Eva de Schipper).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!