Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2017

Wie maakt Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2017?

De verkiezing tot Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Naast bakkers en slagers is er voor thuisbakkers en leerlingen een aparte categorie. Op het spel staat natuurlijk de eeuwige roem maar ook de garantie op een bakkerswinkel gevuld met worstenbroodjesliefhebbers tot weken na de uitreiking.


Mystery Shopper
Na het succes van de afgelopen jaren zal ook dit jaar de Mystery Shopper een grote rol spelen. Iedere deelnemer uit de categorie bakkers en slagers wordt in de weken voorafgaand aan de voorronde bezocht door een Mystery Shopper. Wanneer de finalisten bekend zijn zal de Mystery Shopper nogmaals op pad gaan zodat de worstenbroodjes uit de winkels van de finalisten gekeurd kunnen worden. De beoordeling van deze broodjes zal voor 50% meetellen in het eindresultaat.
 
Consumentenjury
De consumentenjury zal een grotere rol krijgen bij de jurering. De consumentenjury zal niet alleen tijdens de finale, maar vanaf dit jaar ook tijdens de voorronde jureren.

Leerling worstenbroodje
Om de strijd onder de leerlingen nog spannender en eerlijker te maken zal er tijdens de wedstrijd een onderscheid worden gemaakt in leerlingen van VMBO en MBO scholen.

Wedstrijd reglement
Wil je deelnemen aan de wedstrijd dan adviseren we je het wedstrijdreglement van te voren goed door te lezen. Zo zijn er afgelopen edities enkele zaken gewijzigd zoals o.a.:

  • De deelnemende bakkers en slagers dienen hun winkel of productiebedrijf in Brabant gevestigd te hebben.
  • Deelnemende leerlingen dienen in Brabant woonachtig te zijn of op een Brabantse vakschool ingeschreven te staan.
  • De inschrijver dient ook de deelnemer te zijn.
Omroep Brabant zal net als andere jaren weer uitgebreid verslag doen van de strijd met onder andere een wekelijks programma op TV. Inschrijftermijn is gesloten.

Voorwaarden in het wedstrijdreglement.

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar worstenbroodje@omroepbrabant.nl