Efteling-show Raveleijn opnieuw stilgelegd, acteur van paard gevallen

4 september 2023 om 11:36 • Aangepast 12 september 2023 om 02:08
nl
Voor de zoveelste keer dit jaar is de stuntshow Raveleijn in de Efteling stilgelegd. Deze keer na een ongeluk met een ruiter. Zondagavond viel een acteur na een stunt van zijn paard en raakte daarbij gewond. Dat gebeurde tijdens de laatste voorstelling van de dag om half acht ’s avonds.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde tijdens een onderdeel van de show waarbij de ruiters stunts bovenop de paarden doen. Een van de acteurs kwam daarbij ongelukkig ten val. Op een video van bezoekers die de pretparksite Looopings deelt, is te zien dat de man op de grond ligt, terwijl collega’s hem te hulp schieten.

De show is kort daarna stopgezet en het theater ontruimd. “We hebben de bezoekers verzocht het terrein te verlaten”, zegt woordvoerder Steven van Gils. “Medewerkers stelden de mensen gerust. Er waren geen heel heftige dingen te zien, dus het is rustig verlopen.” De acteur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, kan de woordvoerder niet zeggen.

"Met dit soort stunts weet je dat het mis kan gaan."

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er wat mis gaat. Er brak al twee keer brand uit in het decor van Raveleijn. Een maand geleden verstoorden dierenactivisten de show. Ook struikelde er al eens een paard en moesten twee acteurs naar het ziekenhuis na mislukte stunts.

“Het is inderdaad ongelukkig”, zegt Van Gils. “Maar met dit soort stunts weet je dat het mis kan gaan. Hoewel dat natuurlijk niet de bedoeling is.”

De acteurs worden opgeleid door een Frans themapark, Puy du Fou. Zij zijn volgens de woordvoerder verantwoordelijk voor de show. “Het zijn professionele stuntmannen en vrouwen, die goed getraind worden. Maar het is het risico van het vak."

Of de Efteling met het bedrijf in gesprek gaat kan de woordvoerder niet zeggen. “Dat is iets tussen onze entertainmentafdeling en Puy du Fou. Maar ze weten echt wel wat ze doen. Het is lastig om ons daarmee te bemoeien."

LEES OOK:
Weer brand bij Eftelingshow Raveleijn: 'Onderzoeken of er een verband is'

Vegan Streaker verstoort paardenshow in de Efteling

Beelden van na de valpartij:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!