Afval wordt niet opgehaald in vier gemeenten door onveilige situaties

4 februari om 16:32 • Aangepast 17 februari om 02:02
nl
Komende twee weken wordt er geen afval opgehaald in de gemeenten Den Bosch, Vught, Heusden en Oisterwijk. Daar waarschuwt de afvalstoffendienst Den Bosch voor. De straten worden wel schoongehouden, ook tijdens carnaval. "Dit valt onder een andere afdeling en die stort haar afval ergens anders", zegt gemeentewoordvoerder André Bongers.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Al het huisvuil, groenafval, plastic en papier komen samen in overslaghal Treurenburg in Den Bosch. Deze is sinds vrijdag gesloten, omdat die volgens de arbeidsinspectie onveilig is. Er rijden daar te veel vuilniswagens, shovels en kraanwagens waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. De hal blijft twee weken dicht en in die tijd moet de gemeente met een oplossing komen, waardoor de opslag weer open kan.

Tot die tijd wordt er geen afval opgehaald. In de gemeenten Heusden en Oisterwijk gaat het alleen om papier en plastic dat niet wordt opgehaald.

Schone straten
Carnaval valt in deze periode waarin de vuilophaaldiensten noodgedwongen stilliggen. Dit geldt niet voor de schoonmaakdiensten die de straten schoonhouden. Die rijden namelijk rechtstreeks naar de afvalverwerkingsbedrijven waar ze hun vuil kwijt kunnen. "Dat zijn commerciële diensten, die andere contracten hebben dan de gemeentelijke vuilophalers", legt de gemeentewoordvoerder uit.

Ieder jaar worden er met carnaval duizenden tonnen vuil van straten in Brabant gehaald. Zo wordt er alleen al in Bredase binnenstad minimaal 800 ton opgehaald. De vuilnismannen beginnen vaak om vijf uur in de ochtend om ruim voor de eerste feestvierders de straten weer op orde te hebben.

Zo houdt Den Bosch ook dit jaar de binnenstad schoon:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!