Video

Grote schoonmaak na carnaval, 'alles laat men achter tot aan bankstellen en tenten toe'

1 maart 2017 om 10:27 • Aangepast 21 november 2020 om 03:10
nl
Wat was 't weer een 'fijnfisje'. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan carnaval. Voor de medewerkers van de gemeentereiniging betekent dit dat ze een superdrukke woensdagochtend hebben. Om zes uur zijn ze op veel plekken begonnen. Zo ook in Breda, waar ze de binnenstad vóór tien uur zuiver willen hebben. Wat ze tegenkomen, is best bijzonder. Tot aan bankstellen en tenten toe.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Rond zeven uur zijn zijn de mensen van de gemeentereiniging in Breda al aardig op weg. De Grote Markt is schoon, zo constateert onze verslaggever. Een operatie die met militaire precisie wordt uitgevoerd.
Eerst komen de mannen met de bladblazers, dan volgen de veegwagens en tot slot ruimen de 'prikkers' dat op wat nog achter is gebleven.

Wachten op privacy instellingen...

Vorig jaar werd er in Breda na carnaval zo'n acht ton aan afval opgehaald. Maar dit jaar vewacht een medewerker van de gemeente nog meer. "Straatcarnaval leeft in Breda", zegt hij. Dit betekent heel wat rotzooi op straat.
Natuurlijk plastic bekertjes en flesjes, maar ook dingen die je niet direct verwacht. "Alles laat men achter", vertelt hij terwijl hij en zijn collega's, vijftien man sterk, bezig zijn om de binnenstad schoon te maken. "Tot aan bankstellen en tenten toe. Alles wat men niet meer nodig heeft na carnaval blijft achter."    

Wachten op privacy instellingen...

Echt klaar is de schoonmaakploeg naar verwachting donderdagavond. Dan is niet alleen de binnenstad schoon, maar ook alle randgebieden zijn dan gedaan, zo is de verwachting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.