Liveblog

112-nieuws: giftige stof opgeruimd in Tilburg • vrachtwagen schiet van A65

29 maart om 06:05 • Aangepast 9 april om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

21.16

Politie zoekt 77-jarige man uit Boekel

Een 77-jarige man werd gisteravond vermist in Boekel. De man vertrok rond elf uur te voet vanaf De Beuken. Zaterdagochtend kon de politie melden dat de man terecht is. Hij is in goede gezondheid. Waar hij werd teruggevonden, is niet naar buiten gebracht.

16.50

Botsing met twee auto's in Oss

Op de John F Kennedybaan in Oss zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een van de auto's ramde daarbij bebording, een lantaarnpaal en kwam daarna op zijn kant terecht. De andere auto kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. Bij de eerste auto, bestuurd door een man en de bijrijder een vrouw, moest de laatste door de brandweer worden geholpen om de auto uit te komen. Zij was aanspreekbaar, maar is toch meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Alle andere betrokkenen werden ter plekke behandeld en konden ongedeerd vertrekken.

(foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
(foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
16.12

Giftig H2S opgeruimd

In een bedrijfspand in Tilburg is vanmiddag in een van de vaten een lek ontstaan met het giftige stof H2S, beter bekend als waterstofsulfide. De Veiligheidsregio heeft het pand afgesloten, het arbeidsproces moest worden neergelegd en al het personeel moest het pand verlaten. "Het Team Gevaarlijk Stoffen heeft de H2S eerst gestabiliseerd en overgeheveld naar een ander vat, waarna het kon worden afgevoerd", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen Omroep Brabant. "Het is inmiddels allemaal opgeruimd."

(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
16.06

Verkeerde huis onder vuur genomen

Bij het beschieten van een huis aan de Oostendelaan in Eindhoven, op 19 maart, is mogelijk de verkeerde woning onder vuur genomen. De politie concludeert dit na uitgebreid onderzoek. De dader is niet gevonden. De politie neemt de zaak hoog op, omdat de bewoners, onder wie enkele kinderen, erg zijn geschrokken van wat er die avond is gebeurd.m Eerst werd gedacht aan vuurwerk. Door wie er is geschoten en waarom, dat wordt nog onderzocht. Er raakte overigens niemand gewond.

'Verkeerde' huis onder vuur genomen, politie zoekt dader en motief

15.55

Vrachtwagen schiet van A65

Een vrachtwagen vol met nieuwe tv's is vanmiddag bij Berkel Enschot van de snelweg af geschoten. Mogelijk is de chauffeur bij de weg richting Moergestel de macht over het stuur kwijt geraakt. De vrachtwagen heeft een lantaarnpaal geraakt en kan daardoor niet verder. Het moet nu door bergers uit de berm worden gehaald. Vanuit Tilburg is daarom de afslag Eindhoven - Moergestel afgesloten.

(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
15.46

Kat in vossenklem

Een kat zat vanmorgen met een poot vast in een vossenklem in stadsdeel Brouwhuis in Helmond. De kat ontsnapte na bevrijding, meldt de Dierenpolitie Oost Brabant. Helaas is er geen dader bekend. De dierenpolitie benadrukt dat het gebruik van dit soort klemmen is verboden.

Wachten op privacy instellingen...
15.16

14-jarige meldt zich bij politie voor plegen gewapende overval

Een 14-jarige jongen heeft bekend dat hij vorige maand een tankstation in zijn woonplaats Den Bosch heeft overvallen. Hij meldde zich bij de politie nadat er maandag in het opsporingsprogramma Bureau Brabant foto’s en bewakingsbeelden werden getoond. Volgens de politie werd het de jongen daardoor kennelijk te heet onder de voeten, dat hij besloot zichzelf aan te geven. De jongen is aangehouden en wacht zijn straf af. Lees hier het volledige artikel.

Overvaller komt het tankstation binnen (Foto: Bureau Brabant)
Overvaller komt het tankstation binnen (Foto: Bureau Brabant)
14.32

Treinen tussen Breda en Rotterdam rijden andere route

Tussen Breda en Rotterdam Centraal rijden de treinen een andere route, vanwege een gestrande trein. De NS verwacht dat de stroring tot ongeveer half 4 vanmiddag duurt. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier extra vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.19

Ontsnapt hert zorgt voor opschudding in Drunen

Een ontsnapt edelhert heeft vanmorgen commotie veroorzaakt in Drunen. Het hert werd ontdekt bij een basisschool en sloeg op de vlucht nadat er een poging was gedaan om het dier te verdoven. Daarna kwam het hert terecht in het centrum van Drunen, waar het dwars tussen marktkramen door rende. Uiteindelijk werkte de verdoving en kon het dier toch nog worden gevangen. Het hert is door medewerkers van de dierenambulance naar een opvang gebracht. Waar het vandaan komt is niet duidelijk.

foto: Bart Meesters.
foto: Bart Meesters.
foto: Bart Meesters.
foto: Bart Meesters.
12.18

Gevecht tussen twee honden eindigt in steekpartij

Een ruzie tussen twee hondeneigenaren in Eindhoven is gisteravond uitgedraaid op een steekpartij. Een man en zijn hond werden neergestoken door een andere hondeneigenaar. De verdachte, een 43-jarige Eindhovenaar, is thuis aangehouden en zit vast.

Lees hier meer.

12.00

Brand in stal in Heusden

De brandweer is uitgerukt naar een brand in een stal in Heusden, gemeente Asten. Er zijn door de brandweer houten materialen uit de stal gehaald en daarna is het vuur geblust. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Een buurtbewoner meldde dat de stroom net voor de melding uitgevallen was, mogelijk heeft dit met de brand te maken.

foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
11.43

50.000 euro verstopt in verborgen ruimte in auto

In een auto die vannacht over de snelweg A16 bij Zevenbergschen Hoek reed is 50.000 euro gevonden. Dat geld zat verstopt in een verborgen ruimte en vond de politie tijdens een controle. Waar het geld vandaan komt is niet duidelijk. De politie heeft de drie inzittenden aangehouden voor witwassen.

Lees hier meer.

11.24

183 bestuurders bekeurd bij grote 'telefooncontrole'

De politie heeft donderdag tijdens een grote controle in West-Brabant 195 boetes uitgedeeld. 183 bestuurders daarvan kregen een bon voor het vasthouden van een mobiele telefoon.

Lees hier meer.

foto: Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
foto: Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
10.38

Ongeluk met meerdere auto's op A58

Op de A58 is een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Daardoor stond er enige tijd file. Rond twaalf uur was de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
10.04

Drugsafval gedumpt in buitengebied Hoeven

In het buitengebied van Hoeven, langs de Eerste Molenweg, is een groot aantal vaten met drugsafval gevonden. Een deel daarvan ligt ook in het water. Ook zijn er slangen, een houten kist en plastic bakken in het beekje gedumpt. Wat er in de vaten zit is onduidelijk. Ook is niet bekend of de vaten gelekt hebben. De politie doet onderzoek en de vaten zijn opgeruimd.

foto: Tom van der Put/SQ Vision.
foto: Tom van der Put/SQ Vision.
foto: Tom van der Put/SQ Vision.
foto: Tom van der Put/SQ Vision.
07.00

Automobilist rijdt huis binnen in Schijndel

Een automobilist is afgelopen nacht een huis binnengereden in Schijndel. De bestuurder reed onder invloed. Het huis is onbewoonbaar.

Lees hier meer: Verbijstering over auto die huis ramt: 'Staat daar voor Paaspop, dacht ik'

De schade is vrijdagochtend goed te zien (foto: Jan Peels).
De schade is vrijdagochtend goed te zien (foto: Jan Peels).
Foto: Instagram politie Meierijstad
Foto: Instagram politie Meierijstad
04.24

Automobilist is auto kwijt

Een automobilist moest afgelopen nacht de auto waarin hij reed inleveren bij de politie in Tilburg nadat hij voor de zoveelste keer werd betrapt op autorijden terwijl hij geen rijbewijs heeft. Daarnaast reed de bestuurder onder invloed van lachgas. Hij kreeg een proces-verbaal.

02.34

Brand verwoest appartement Tilburg

Een appartement aan de Mahlerstraat in Tilburg is afgelopen nacht door brand verwoest. De brand brak rond een uur 's nachts uit op het balkon op de eerste etage van de flat. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht maar volgens buurtbewoners ging er een knal aan vooraf. De bewoner van het appartement kon op tijd wegkomen.

Lees hier meer.

De politie onderzoekt hoe de brand op het balkon van de flat kon ontstaan (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
De politie onderzoekt hoe de brand op het balkon van de flat kon ontstaan (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
01.12

Vrouw bekneld in auto Vught

Een oudere vrouw is donderdagavond door de brandweer bevrijd uit een auto op de parkeerplaats aan de Vlashoek in Vught. Ze zat, vermoedelijk na een val toen ze uit de auto wilde komen, klem tussen de achterbank en de stoelen aan de voorkant. Het bevrijden van de vrouw duurde ruim een halfuur. Ze is vervolgens nagekeken door ambulancemedewerkers, maar ze hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De vrouw is nagekeken door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden (foto: Bart Meesters).
De vrouw is nagekeken door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden (foto: Bart Meesters).
00.33

Vier voertuigen in beslag genomen tijdens verkeerscontrole

Tijdens een grote gecombineerde verkeerscontrole op het terrein van Rijkswaterstaat tussen Geldrop en Heeze is gisteren beslag gelegd op vier voertuigen. Daarnaast werd er voor bijna 30.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. In totaal werden zo'n vijfhonderd voertuigen gecontroleerd. Er werden bijna dertig bekeuringen uitgeschreven. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij reden onder invloed van drugs en een werd bekeurd vanwege het rijden zonder rijbewijs.

De verkeerscontrole vond plaats op het terrein van Rijkswaterstaat tussen Geldrop en Heeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De verkeerscontrole vond plaats op het terrein van Rijkswaterstaat tussen Geldrop en Heeze (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
In totaal werden zo'n vijfhonderd voertuigen gecontroleerd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
In totaal werden zo'n vijfhonderd voertuigen gecontroleerd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
00.13

Brand huis Geldrop geblust

De brand in een huis aan de Sluisstraat in Geldrop was pas rond middernacht volledig geblust. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het heel lastig was om deze brand goed af te blussen. Het was hierbij noodzakelijk om een deel van een bijgebouw te slopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!