Liveblog

112-nieuws: agenten vinden hennepkwekerij • ladingdiefstal in Hazeldonk

7 mei om 05:48 • Aangepast dinsdag om 17:20
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

18.37

Steekpartij in Helmond

Een man is vanavond aan de Heistraat in Helmond in zijn gezicht gestoken. Volgens de 112-correspondent van Omroep Brabant waren een man en vrouw uit eten. Toen ze de eetgelegenheid verlieten ontstond er een ruzie met iemand op straat waarna er zou zijn gestoken. Het slachtoffer raakte lichtgewond, meldt de politie. De dader is gevlucht. Met meerdere eenheden is de politie ter plaatse en op zoek naar de dader.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
18.02

Jongen op bromfiets komt in sloot terecht

Een jongen is vanmiddag met zijn bromfiets uitgegleden en vervolgens in de sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Berenbroek in Helmond op een overgang van een fietspad naar de verharde weg. Hier waren twee wegwerkers bezig met het plaatsen van een bord. Zij hoorden de brommer slippen en de jongen met zijn brommer in het water liggen. Hij is in een ambulance onderzocht en hoeft het niet mee naar het ziekenhuis. Zijn ouders hebben hem opgehaald en de vader is nog in de sloot op zoek gegaan naar de verloren telefoon die hij ook heeft gevonden.

17.50

Brand in Breda

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand naast een woning aan de Flierstraat in Breda. Toevallig passerende handhavers werden door omstanders gewenkt die de brand zagen. De handhavers hebben met een brandblusser het eerste bluswerk gedaan. De brandweer heeft het werk daarna overgenomen. Een persoon zou rook ingeademd hebben. Daarvoor werd een ambulance opgeroepen.

17.14

Bootje omgeslagen

Op de Binnenschelde in Bergen op Zoom, aan de Gaffel is vanmiddag rond vier uur een zeilbootje omgeslagen. De twee opvarenden, een man en een vrouw, konden veilig aan de kant komen. De vrouw is nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het omgeslagen bootje (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het omgeslagen bootje (foto: Christian Traets/SQ Vision).
17.08

Botsing in Valkenswaard

Op de Tienendreef in Valkenswaard zijn vanmiddag twee personenauto’s op elkaar gebotst. De ene auto wilde de Dommelstraat in rijden, de auto die volgde remde te laat en raakte de auto van achteren. De chauffeuse van de voorste auto is nagekeken door een ambulance medewerker maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De weg was deels afgesloten voor het verkeer. Beide voertuigen zijn versleept.

16.06

Ladingdiefstal, een man aangehouden, twee op de vlucht

Een 35-jarige man is vannacht aangehouden omdat hij de lading van een vrachtwagen aan het stelen was. Dit gebeurde op een parkeerplaats voor vrachtwagens in Hazeldonk. In totaal waren er drie mannen maandag op dinsdag rond twee uur spullen aan het overladen van de ene naar een andere vrachtwagen. Een getuige zag dit gebeuren en tipte de politie. Bij aankomst van de politie renden de dieven uit de trailer en sloegen op de vlucht. De politie heeft een van de drie kunnen aanhouden toen hij over een hek probeerde te klimmen. Hij zit vast voor verder onderzoek. De twee anderen wisten te ontkomen.

14.48

Agenten vinden hennepkwekerij

In Eindhoven heeft de politie een hennepkwekerij gevonden in een huis. Er stonden stekjes en plantjes in de woning. De bewoner moet nog een verklaring afleggen. Hij wordt volgens de politie uit zijn huis gezet.

Wachten op privacy instellingen...
13.37

Auto op z'n kant in Rucphen

Een automobilist heeft gisteravond rond half twaalf op de Rucphensebaan een bocht gemist en is daarna op zijn kan terecht gekomen. Maar toen de politie auto zo aantrof was de bestuurder al gevlogen. Wel werden er lege blikken bier in de wagen gevonden. Bij het ongeluk werd een lantaarnpaal omver gereden. De auto die op naam stond van een bedrijf moest weggesleept worden en is waarschijnlijk total loss.

De auto lag op zijn kant achter een heg (foto: Instagram Politie Roosendaal).
De auto lag op zijn kant achter een heg (foto: Instagram Politie Roosendaal).
12.57

File op A65 door ongeluk

Op de A65 bij de afrit Oisterwijk is vanmiddag een file ontstaan na een ongeluk met een vrachtwagen. Het gaat om de snelweg tussen Tilburg en Den Bosch. De rechterrijstrook is dicht en devertraging is rond een uur zo'n vijftien minuten.

12.26

Vrouw die onder ME-bus kwam verlaat snel ziekenhuis

De vrouw van 26 die maandagavond na het kampioensfeest van PSV onder een ME-bus terechtkwam, verlaat snel het ziekenhuis. Dat meldt de politie. Ze kan later vandaag of morgen naar huis.

Lees meer over het ongeval met de ME-bus

12.15

Man (90) overleden die van fiets werd geduwd

Een bejaarde man die vrijdag van zijn fiets werd geduwd door een voorbijganger, is overleden. Dat maakte de politie vanochtend bekend.

Lees hier meer over wat er is gebeurd

11.24

Drugspanden dicht

Burgemeester Blanksma van Helmond heeft gisteren een pand aan de Lugendonk gesloten omdat er een hennepkwekerij in zat. Een garagebox aan de Noord Parallelweg moet ook op slot omdat er op 17 februari spullen werden gevonden waar drugs mee worden gemaakt. Met de materialen kan synthetische drugs worden gemaakt. De hennepkwekerij had bijna 1500 planten en is op 15 februari aangetroffen.

10.47

Verkeer richting Breda in de file

Mensen die vanochtend vanuit Rotterdam over de A16 naar Breda willen, hebben vertraging. Dat komt door een kapotte vrachtwagen bij de Drechttunnel. Volgens Rijkwaterstaat staat die nu op de vluchtstrook en rijdt het verkeer erlangs.

De file bij de Drechttunnel (foto: Tonnieontour).
De file bij de Drechttunnel (foto: Tonnieontour).
08.55

Fooienpot weggehaald bij binnenspeeltuin

Binnenspeeltuin Monkey Town uit Valkenswaard heeft gisteren een video op Facebook gezet over de diefstal van de fooienpot. In de video komt een stel met een kind binnenlopen waarna de vrouw bij de balie iets in haar tas stopt. "Wij zullen aangifte doen bij de politie. We geven de dader(s) morgen nog de kans om de fooienpot mét inhoud netjes terug te brengen", schrijft de binnenspeeltuin op Facebook.

06.50

Ongeluk op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanochtend korte tijd afgesloten bij knooppunt Batadorp na een ongeluk. De vertraging bedroeg rond halfacht nog een kleine tien minuten.

00.55

Auto crasht in Bergeijk

Een automobilist is gisteravond gewond geraakt door een ongeluk op de Maaij in Bergeijk. Hij reed van Bergeijk richting de N69 toen het in een flauwe bocht misging. Hij belandde met de auto aan de andere kant van de weg en reed daar tegen een boom naast de weg. De man moest door de brandweer via de achterklep uit de auto bevrijd worden. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Van de auto bleef na de crash weinig over (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
Van de auto bleef na de crash weinig over (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
22.49

Fakkels gegooid naar agenten en handhavers

Agenten en gemeentelijke handhavers die toezicht hielden op het kampioensfeest van PSV in het centrum van Eindhoven kregen gisteren twee aangestoken fakkels naar zich gegooid. Op camerabeelden waren de daders te zien. Die zijn niet veel later aangehouden en meegenomen.

foto: Instagram handhaving Woensel-Zuid
foto: Instagram handhaving Woensel-Zuid
22.37

Doorgereden automobilist gezocht

De politie is op zoek naar de bestuurder van een vermoedelijk witte auto die zondagavond rond kwart voor elf een overstekende fietser aanreed op de Aarle-Rixtelseweg in Helmond. De automobilist reed na de aanrijding door, zonder zich te bekommeren over de fietsster. De fietsster liep bij de aanrijding een botbreuk op. De auto verdween richting Aarle-Rixtel.

De aanrijding vond zondagavond plaats op de Aarle-Rixtelseweg in Helmond (foto: Instagram politie Helmond).
De aanrijding vond zondagavond plaats op de Aarle-Rixtelseweg in Helmond (foto: Instagram politie Helmond).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!