Liveblog

112-nieuws: brand in beruchte villa • motor rijdt 77 kilometer te hard

28 april om 13:15 • Aangepast maandag om 08:50
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.58

Brand in leegstaande villa in Roosendaal

In een leegstaande villa aan de Robijndijk in Roosendaal heeft korte tijd brand gewoed. De brandweer werd rond half tien gealarmeerd en rukte uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

foto: Christian Traets/SQ Vision.
foto: Christian Traets/SQ Vision.
foto: Christian Traets/SQ Vision.
foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.55

Motor rijdt met 127 kilometer per uur door Tilburgse woonwijk

Een motorrijder die over de Heikantlaan in Tilburg scheurde is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De bestuurder reed 127 kilometer per uur waar slechts vijftig is toegestaan. De politie flitste hem tijdens een controle en heeft zijn rijbewijs ingenomen,zo meldt een wijkagent.

foto: politie_groenebeemden/Instagram.
foto: politie_groenebeemden/Instagram.
19.51

Kind aangereden in Nuland, bestuurder rijdt door

Op de Zandstraat in Nuland is vanavond een kind aangereden. Volgens buurtbewoners stak de jongen over en werd hij geschept door een busje. Hij raakte gewond aan zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder en ze komt graag in contact met mensen die camerabeelden hebben.

foto: Meesters Multi Media.
foto: Meesters Multi Media.
17.46

Vlaggenmast breekt af op dak carwash in Breda

Bij een wasstraat op het Spinveld in Breda is een vlaggenmast afgebroken die op het dak stond. Dat gebeurde waarschijnlijk door een krachtige windvlaag. De mast hing er gevaarlijk bij en daarom werd de brandweer ingeschakeld. Die is samen met een medewerker in een hoogwerker naar boven gegaan om de boel veilig te stellen.

foto: Perry Roovers/SQ Vision.
foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.58

Fietser en motorrijder zwaargewond bij ongeluk in Oss

Een motorrijder en fietser zijn vanmiddag tegen elkaar gebotst op de Hescheweg in Oss. Ze zijn beiden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Vermoedelijk werd de fietser geraakt tijdens het oversteken. De fiets brak daarbij volledig doormidden. De weg is afgesloten voor onderzoek.

foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
16.51

Man aangehouden die tuinspullen stal uit een bouwmarkt

Een 31-jarige man uit Tilburg is opgepakt nadat hij meermalen heeft ingebroken bij een bouwmarkt in Dongen. Die inbraken vonden vorig jaar plaats van april tot juli. De man stal onder meer tientallen zakken grind, zakken potgrond, tuintegels en een parasol.

Lees hier meer.

16.08

Herkenbare beelden gedeeld van dief die fietscomputer steel

De politie is op zoek naar een man die op 15 maart op klaarlichte dag een fietscomputer van een elektrische fiets stal in Helmond. Dat deed hij op het Nieuwveld. Terwijl meerdere nietsvermoedende passanten voorbij liepen, sloeg de man zijn slag. Op camerabeelden is te zien dat de man een aantal keer stevig aan de fietscomputer trekt en die uiteindelijk afbreekt. Daarna verdwijnt de man met de fietscomputer in winkelcentrum De Bus. In de hoop de man te vinden, deelt de politie camerabeelden. Mensen met tips kunnen terecht bij de politie.

foto: Politie.nl
foto: Politie.nl
15.38

File op A58 bij Oirschot door auto met pech

Op de snelweg A58 in de richting van Tilburg naar Eindhoven staat bij Oirschot een auto met pech. Automobilisten moeten rekening houden met een kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
15.14

Brand in een houtopslag

In een houtopslag aan de Gors in Hoeven is vanmiddag brand uitgebroken. In de opslag stonden houten pallets. Omstanders hebben de pallets met heftrucks uit de opslag gehaald, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Met dank aan deze mensen is een grotere brand voorkomen. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

De pallets zijn met heftrucks naar buiten gebracht. (foto: Tom van der Put).
De pallets zijn met heftrucks naar buiten gebracht. (foto: Tom van der Put).
15.04

Jongen vlucht met drugs

De politie heeft gisteravond een 17-jarige jongen aangehouden bij het Mgr. Nolensplein in Breda. De agenten zagen een auto waar al eerder een melding over was gemaakt vanwege drugshandel. De politie seinde dat de auto moest stoppen en twee jongens stapten uit. Een van de jongens rende vervolgens zenuwachtig weg, maar al snel werd hij ingehaald door de agenten. Tijdens het vluchten had de 17-jarige jongen softdrugs, contant geld en een telefoon weggegooid. Hij is alsnog aangehouden en hij zit vast.

13.10

CO2-lekkage in winkelcentrum

Vanwege een lekkende koeling werd het winkelcentrum Lindenburg in Roosendaal vandaag uit voorzorg enige tijd ontruimd. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een CO2-lekkage bij een koeling in de Jumbo-supermarkt. Na metingen door de brandweer kon het winkelcentrum weer vrijgegeven worden. De supermarkt blijft nog wel gesloten. Of de supermarkt vandaag nog opengaat, is niet bekend.

Na metingen door de brandweer kon het winkelcentrum in Roosendaal vrijgegeven worden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Na metingen door de brandweer kon het winkelcentrum in Roosendaal vrijgegeven worden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
10.42

Vrouw mishandelt horecapersoneel

Een 22-jarige vrouw uit Tilburg is afgelopen nacht aangehouden na het mishandelen van personeel van een horecazaak aan de Heuvel in Tilburg. De vrouw rookte in de horecazaak een sigaret. Toen een personeelslid haar daarop aansprak, weigerde de vrouw haar sigaret uit te maken en sloeg ze het personeelslid in het gezicht. Een beveiliger nam de vrouw mee naar buiten, waar ze werd overgedragen aan de politie. Ook hieraan wilde ze niet echt meewerken. De vrouw zit nog vast.

10.21

Automobilist Tilburg was onder invloed

De automobilist die afgelopen nacht op twee auto's botste en zo een ware ravage veroorzaakte in de Spoorlaan in Tilburg was onder invloed van alcohol. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Deze man, een 34-jarige Tilburger, zou een rood verkeerslicht genegeerd hebben. Een 26-jarige automobilist, die uit de Tivoliparkeergarage kwam, zag de 34-jarige Tilburger daardoor ineens op hem afkomen. Hij probeerde een botsing nog te voorkomen door uit te wijken, maar dit lukte niet meer.

Lees hier meer.

Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de botsing in de Spoorlaan (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Diverse hulpverleners werden opgeroepen na de botsing in de Spoorlaan (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
08.30

Waarschuwing voor inbraken in Schijndel en Veghel

De politie waarschuwt voor inbrekers in Schijndel en Veghel. De afgelopen week vonden in Schijndel vier inbraken plaats: in de buurt van de Hopstraat, de Elschotseweg en de Boschweg. In Veghel vonden drie inbraken in huizen plaats: aan de Burgemeester Van Lithstraat, de Burgemeester Schrevensingel en de Secretaris De Visserstraat. Alle inbraken vonden 's avonds of 's nachts plaats. Wie iets verdachts heeft gezien of denkt relevante informatie te hebben wordt gevraagd de politie te bellen.

De inbrekers sloegen toe in Schijndel en Veghel (foto: X/Wijkagent Ger Roumen).
De inbrekers sloegen toe in Schijndel en Veghel (foto: X/Wijkagent Ger Roumen).
undefined
03.47

Dronken automobilist tegen lichtmast naast N65

Een automobilist uit Oudheusden botste afgelopen nacht met zijn auto op een lichtmast naast de N65 bij Vught. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor een op de weg van Tilburg richting Den Bosch. De bestuurder raakte niet gewond. Toen agenten aankwamen, roken ze een alcohollucht bij de automobilist. Volgens de man had hij bier over zich heen gekregen, maar een blaastest wees iets anders uit. De man is aangehouden vanwege rijden onder invloed.

De bestuurder van de auto bleek onder invloed (foto: Bart Meesters).
De bestuurder van de auto bleek onder invloed (foto: Bart Meesters).
Het ging mis op de N65 van Tilburg richting Den Bosch, bij Vught (foto: Bart Meesters).
Het ging mis op de N65 van Tilburg richting Den Bosch, bij Vught (foto: Bart Meesters).
03.35

Bedrijfsbus in vlammen op in Den Bosch

Een bedrijfsbus is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Boschmeersingel in Den Bosch. De melding van de brand kwam iets voor een uur binnen bij de brandweer. Toen die aankwam, stond de voorkant van de bestelbus al volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de bus verloren ging. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Dinsdagnacht was er ook al een autobrand in de Hudsonlaan, hier vlakbij.

De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de bus verloren ging (foto: Bart Meesters).
De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de bus verloren ging (foto: Bart Meesters).
01.55

Ravage bij botsing Tilburg

Bij een botsing in de Spoorlaan in het centrum van Tilburg zijn afgelopen nacht meerdere mensen gewond geraakt. Een van hen moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Het ging mis rond middernacht. Een auto, die uit een parkeergarage kwam, raakte een auto die vanaf het centrum kwam aanrijden. Door die botsing ontstond een enorme ravage. Ook een verkeerslicht, een lichtmast en een voorgesorteerde auto raakten aanzienlijk beschadigd. De weg was bezaaid met brokstukken en glas.

Lees hier meer.

De botsing in de Spoorlaan in Tilburg vond rond middernacht plaats (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De botsing in de Spoorlaan in Tilburg vond rond middernacht plaats (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
00.28

Graffitispuiters betrapt

Twee graffitispuiters zijn gisteravond laat betrapt terwijl ze bezig waren met het tekenen op een geluidwand langs de N2 bij Eindhoven. De tieners kregen per persoon twee processen-verbaal. De spuitbussen zijn in beslag genomen. "Jongens, doe dit niet!", benadrukt de politie op Instagram. "Levensgevaarlijk!"

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Instagram politie Best-Oirschot
Foto: Instagram politie Best-Oirschot
00.24

Vaten met afgewerkte olie in Berlicum

Op een parkeerplaats bij een bos aan de straat Kaathoven in Berlicum zijn gistermiddag drie vaten met afgewerkte olie ontdekt. Een van die vaten lekte, meldt de politie. "Daardoor ontstond een grote plas olie." Het ging om twee vaten van zestig liter en één vat van 120 liter. Na de vondst werd de omgeving afgezet. Vervolgens is de omgeving gesaneerd. Volgens de politie was er vrijdag ook al een dumping,, enkele kilometers verderop aan de Kaathoven. "Daar had gelukkig niks gelekt."

De omgeving werd na de vondst van de vaten afgezet en gesaneerd (foto: Bart Meesters).
De omgeving werd na de vondst van de vaten afgezet en gesaneerd (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!