Liveblog

112-nieuws: man met mes aangehouden • kever vliegt in brand

10 mei om 06:11 • Aangepast vrijdag om 14:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

23.00

Asociale scooterrijder vlucht voor politie in Best

De politie heeft in Best een scooter in beslag genomen van een scooterrijder die gevaarlijke capriolen uithaalde. Ze kreeg een melding binnen van asociaal en gevaarlijk gedrag ter hoogte van de Heikantweg en het Dijkpad. De bestuurders zouden gevaarlijke capriolen uithalen en tevens geluidsoverlast in de omgeving veroorzaken.

Ter plekke zagen de agenten met eigen ogen het gevaarlijke rijgedrag. Ook zagen ze dat de bestuurder zonder kentekenplaat rondreed en geen helm droeg. Toen de politie de man staande wilde houden, ging hij er vandoor. Niet veel later troffen de agenten de scooter in de bosjes aan. De bestuurder was nergens meer te bekennen. De scooter is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.

foto: Jeugdagenten_Best_Oirschot/Instagram.
foto: Jeugdagenten_Best_Oirschot/Instagram.
20.15

Man met mes aangehouden op station Boxmeer

De politie heeft op het station van Boxmeer een man aangehouden die een een mes op zak had. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en daarom schakelde Arriva de politie in. Toen de agenten onderweg waren, bleek dat de man ook nog een mes bij zich droeg. Het mes is in beslag genomen en de man heeft een boete gekregen.

foto: politielandvancuijk/Instagram.
foto: politielandvancuijk/Instagram.
16.56

Botsing tussen auto en motor op A58

Op de A58 bij Heerle zijn een motor en een auto op elkaar gebotst. Tussen Roosendaal en Heerle staat daardoor vier kilometer file. Verkeer moet over één strook langs het ongeluk en dat geeft een vertraging van ruim een half uur. Om kwart over vijf was de weg weer vrij. De file lost langzaam op.

foto: Rijkswaterstaat.
foto: Rijkswaterstaat.
Wachten op privacy instellingen...
16.45

Ongeluk op de A29 zorgt opnieuw voor file

Op de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is een ongeluk gebeurd. Tussen afrit Oud-Beijerland en afrit Numansdorp is de weg daardoor dicht.
Rijkswaterstaat meldt dat het wegdek op dit moment wordt schoongemaakt. Verkeer richting het zuiden kan vanaf kooppunt Vaanplein omrijden via de A15 en A16.

foto: Rijkswaterstaat.
foto: Rijkswaterstaat.
15.11

Ellende op de A29

De A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam is in beide richtingen dicht bij de Haringvlietbrug. De klep van de brug gaat niet meer omlaag door een storing. Er staan lange files op de snelweg.

Lees hier meer

13.07

Oldtimer in vlammen op

Een Volkswagen Kever van tientallen jaren oud is vrijdagmiddag rond twaalf uur in brand gevlogen op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. De inzittenden merkten bij de Dalemdreef op dat hun auto begon te roken, waarna ze de auto in de berm parkeerden. Toen ze de auto verlieten sloegen de vlammen snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer stond de auto in lichterlaaie. De auto uit 1977 ging geheel verloren door de brand. De oorzaak is waarschijnlijk een technisch mankement.

Lees hier meer

12.55

Bewoner redt huis met rieten dak

De brandweer rukte zojuist uit voor een brandende heg aan de Driehuizen in Veghel, maar net zo belangrijk bleek de inbreng van een bewoner van een naastgelegen huis. De vlammen grepen snel om zich heen en lieten niets van de heg over, maar naast de heg stond ook nog een woonboerderij met een rieten dak.

De vlammen sloegen amper over en het rieten dak kon door het bluswerk van de bewoner gespaard blijven. Wel ademde de man rook in. Hij is ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst. Het rieten dak is grondig nagekeken door de brandweer en bleek niet beschadigd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
12.11

Opnieuw ongeval op de A2

Het is opnieuw raak op de A2, ditmaal bij Valkenswaard. Daar is vanaf Eindhoven richting Maastricht een ongeluk gebeurd. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk, maar de rechterrijstrook is gesloten. Door het ongeval bedraagt de vertraging richting Maastricht op dit moment twintig minuten.

12.08

Drugs en wapen in chalet

In een chalet op de Parklaan in Putte zijn donderdagochtend wapens, geld en drugs gevonden na een melding van overlast. Een 33-jarige man en 30-jarige vrouw in de chalet zijn opgepakt.

Lees hier meer

10.05

Auto's botsen op de A2

Op de A2 van Maastricht richting Eindhoven is bij knooppunt Batadorp een ongeluk gebeurd. Er zijn meerdere voertuigen bij het ongeval betrokken. Wat er is precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De linkerrijstrook is dicht op de snelweg. Op dit moment bedraagt de vertraging tien minuten.

09.58

Buurtbewoners verbijsterd na brandbom

Buurtbewoners zijn verbijsterd dat er een aanslag is gepleegd op een huis bij ze in de straat in Kaatsheuvel. Aan de Nieuwevaert werd in de nacht van donderdag op vrijdag een brandbom naar binnen gegooid. Bewoners snelden uit bed om het vuur te blussen. Dat het gaat om een brandbom, vinden ze schokkend: “Hier wonen hartstikke lieve mensen, ik snap het niet. Dit moet een vergissing zijn.”

Lees hier meer

09.13

Militair botst in Breda, man gewond

Op de Franklin Rooseveltlaan in Breda zijn ter hoogte van de A27 twee auto's op elkaar gebotst. Een van de auto's is een voertuig van defensie. De militair die het voertuig bestuurde, is ongedeerd. De bestuurder van de andere auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval leidde niet tot file.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
08.31

Stroomstoring in Tilburg weer verholpen

Bijna 1800 huizen in Tilburg zitten al de hele ochtend zonder stroom. Dat meldt netbeheerder Enexis.

Update (08.56): de stroomstoring is voorbij.

Wachten op privacy instellingen...

07.55

Overval op huis blijkt geen overval

Aan de Zoetendaal in Zevenbergen werd vanochtend melding gedaan van iemand die zou zijn opgepakt na een woningoverval. Er was veel politie aanwezig in de straat. Nu meldt de politie dat het niet om een overval gaat, maar om een conflict tussen twee mensen. Er is geen aangifte gedaan en er is niemand aangehouden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
06.30

Vrachtwagen kantelt na botsing

Een vrachtwagenchauffeur is vanmorgen gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een auto op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. De vrachtwagen is gekanteld, de Burgemeester Letschertweg is ter hoogte van de Koolhovenlaan afgesloten voor verkeer.

Lees hier meer over het ongeluk.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
00.45

Stacaravan gaat in vlammen op

Een stacaravan is afgelopen nacht volledig in vlammen opgegaan door brand op vakantiepark Het Haasje aan de Vijfeikenweg in Dorst. Volgens een campinggast ontstond de brand bij een motor en sloeg die al snel over naar de caravan. De brandweer van Rijen en Oosterhout was snel ter plaatse om de brand te blussen, maar kon de caravan niet meer redden. Niemand raakte gewond.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
00.25

Huis in brand, politie vermoedt door vuurwerk of molotovcocktail

Bij een huis in Kaatsheuvel is afgelopen nacht brand uitgebroken. De politie vermoedt dat een molotovcocktail of vuurwerk tegen het huis is gegooid. Ook zouden er meerdere mensen bij het huis zijn gezien. Dat meldt de politie ter plaatse.

De brandweer uit Kaatsheuvel en Sprang-Capelle kwam net na middernacht in actie voor de woningbrand.

Volgens de officier van dienst van de politie zijn er meerdere mensen bij het huis gezien waarna de brand uitbrak.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
23.15

Auto's botsen in Beers

Op de kruising van de Graafsedijk en de Millseweg in Beers zijn gisteravond rond kwart voor elf twee auto's op elkaar gebotst. Eén van de bestuurders wilde vanuit de Graafsedijk de Millseweg oversteken toen het misging. Personeel van een ambulance heeft alle inzittenden onderzocht en wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De kruising was na het ongeluk deels afgesloten, het overige verkeer werd omgeleid.

Eén  van de wagens die bij het ongeluk in Beers betrokken waren (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Eén van de wagens die bij het ongeluk in Beers betrokken waren (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de kruising werd afgesloten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).
Een deel van de kruising werd afgesloten (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!