Expositie 'Vooralsnog'

De Compagnie presenteert beelden en foto’s van Erik Buijs in De Wiebenga Silo en Hal van de Cultuurfabriek.

Erik Buijs
Onder de indruk van de expositieruimte in de Wiebenga silo’s, raakte Erik Buijs geïnspireerd om weer terug te gaan naar de eerste beelden die hij maakte na zijn afstuderen in 1994. Beton was destijds een materiaal dat vooral makkelijk voorhanden was. In eerste instantie praktisch nut, maar gaandeweg ontdekte hij ook de schoonheid van beton.
Naast beton paste gebakken klei als industrieel materiaal ook zeer goed. In Friesland vond hij een dakpannenfabriek die cilindervormige bakstenen maakt, die met een kleine aanpassing omgevormd konden worden tot sokkels.
Voor de Compagnie selecteerde Erik een reeks bestaande beelden, die hij speciaal voor deze expositie in beton heeft gegoten. Beelden die de afgelopen jaren zijn ontstaan in zijn atelier te Oosterbeek (GLD), van waaruit hij met zijn hond elke dag het bos inwandelt op zoek naar inspiratie.
Flarden van deze wandelingen zijn als foto’s te zien als omlijsting van de expositie ‘vooralsnog’.
In de grote hal op de begane grond staat 1 van de grote beelden die vorig jaar te zien waren op de internationale biënnale ART ZUID.

Openingstijden
De Wiebenga Silo en Hal zijn onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 17 maart tot en met 19 mei 2024. Dinsdag t/m zaterdag van12.00– 17:00 uur en zondag van 13.00 – 19.00 uur.

25 mei 2024

15:15

Veghel

Verlengde Noordkade 0, 5462 EH

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners