De lege stoel

‘De lege stoel’ is een ingetogen bijeenkomst om aandacht te vragen voor een veilig verkeer en stil te staan bij mensen die in het verkeer zijn overleden. 

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, Openbaar Ministerie en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, Jouw actie telt! In de provincie Noord-Brabant willen we dat iedere weggebruiker zich bewust wordt van zijn of haar rol in het verkeer en daarom is de verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. Jouw actie telt.’ in 2020 gestart. De campagne zet de burger centraal en vraagt welke acties jij onderneemt om NUL verkeersslachtoffers te realiseren. Onder het motto ‘Jouw actie telt’ word je gemotiveerd om zelf in actie te komen voor een veiligere deelname aan het verkeer.

Ondanks dit streven kwamen dit jaar al veel mensen niet thuis omdat ze omkwamen bij een verkeersongeval in Brabant. Om de mensen bewust te maken van dit enorme aantal en aandacht te vragen voor een veiliger verkeer organiseert de provincie Noord-Brabant voor de 6e keer ‘De lege stoel’, één lege stoel voor elk Brabants verkeersslachtoffer in 2023. Dit houdt in dat op de Markt nabij het Emile van Loonhuis zoveel stoelen worden geplaatst als er mensen in het voorafgaande jaar in het verkeer in Brabant zijn overleden. Medewerkers van team verkeersveiligheid gaan ter plekke het gesprek aan met passanten en kunnen informatie verstrekken over de bijeenkomst en de achtergrond. 

21 juni 2024

14:09

Roosendaal

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners