Expositie: de weg voor de vrede

Van 13 april tot en met 25 mei 2024 is in de expositieruimte van KEG in Spectrum Schijndel de tentoonstelling 'De weg voor de vrede' te bezichtingen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. 

Kunst is een internationale taal die geen woorden nodig heeft. Kunst kent geen grenzen en maakt geen onderscheid tussen mensen en is voor iedereen toegankelijk. Vanuit dit gegeven is de Strasse des Friedens (de weg voor de vrede) ontstaan. Het is een beeldenroute dwars door Europa, als blijvend monument tegen oorlog en geweld. De weg voor de vrede is een kunstproject met meer dan 500 beelden in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen en Rusland.

Door een aaneengeschakelde 'ketting' van sculpturen dwars door Europa te realiseren en uit te breiden, wil het project, met de kracht van de kunst, een teken zetten voor een vreedzame verbintenis tussen alle Europese landen. De weg voor de vrede is een bijzondere tentoonstelling die een beeld geeft van de intenties , de geschiedenis en de aanblik van de Europese beeldenroute: ' Strasse des Friedens'.

Curator van deze tentoonstelling is Cornelieke Lagerwaard, bestuursvoorzitter van stichting DAMRA , samen met kunstenaars Henk Wijnen en Wim van Sijl. In de expositieruimte zal naast de uitleg over deze internationale beeldenroute, ook werk te zien zijn van deelnemende kunstenaars. Tijdens de opening op 13 april zal de wethouder Cultuur van Meierijstad, Menno Roozendaal , een intentieverklaring gaan ondertekenen waardoor de Schijndelse beeldenroute, ( meer dan 100 beelden in de openbare ruimte) een onderdeel zal gaan worden van de Weg voor de Vrede.

25 mei 2024

16:51

Schijndel

Steeg 9J, 5482 WN

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners