Expositie Jozef Mahieu

Beeldhouwer Jozef Mahieu exposeert in de tuin van Museum Jan Heestershuis twee van zijn series: Industriëlen en Groenkoper. De expositie is te zien t/m 26 april op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is €3,-.

Over de Kunstenaar
Jozef Mahieu (1951) zette de eerste stappen in de beeldhouwkunst bij het Kunstencentrum Waalwijk. Van daaruit heeft hij zich als autodidact verder ontwikkeld.
Zijn beelden variëren in onderwerp. Van mensbeelden tot abstract. In deze expositie laat hij zowel een aantal abstracte beelden als meer technisch werk zien. Hij hoorde het verhaal dat Jan Heesters begon met een opleiding technisch tekenen om als wagenmaker in de zaak van zijn vader te werken. Dat triggerde Mahieu om zijn “Industriëlen” ten toon te stellen. Vanuit een terugkerende grondvorm is een aantal beelden ontstaan.

Bij zijn abstracte beelden heeft hij koperen pijpen toegevoegd om de steen te ondersteunen. Omdat de steen groen is, koper bij oxidatie ook groen wordt, maar de term roodkoper bekend is, noemde hij deze serie, een beetje dwars, Groenkoper.

Ontmoet de Kunstenaar 
Woensdag 10 april van 14.00 - 16.00 uur is Jozef Mahieu aanwezig om zelf toelichting te geven op zijn werk.

25 mei 2024

15:34

Schijndel

Pompstraat 17, 5481 BL

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners