Lammetjesdag in de Mariapeel

Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen bij de jonge lammetjes van de kudde landgeiten

70 Lammetjes  
In totaal hebben de 47 geiten samen meer dan 70 lammetjes gekregen, en dat mag gevierd worden! Kom de lammetjes bewonderen, maak een kleurplaat of eet een beschuitje met muisjes. 

Eefje, Edje en Elsa
Dit jaar vroegen de boswachters om hulp bij het bedenken van de namen. Volgens het stamboek moeten de namen van de lammetjes elk jaar met een specifieke letter beginnen. Dit jaar was dat de letter E. Er zijn veel leuke suggesties doorgegeven. Wie weet is een van jouw opgestuurde namen wel gebruikt voor een van de geitjes of bokjes?

Rust in de kraamperiode
Vanaf begin april is het een drukte van jewelste bij de geitenstal in de Mariapeel. De lammetjes zijn echter nu nog niet te bewonderen, omdat de wandelroute langs de geitenstal tijdelijk is afgesloten. Rust voor de geiten is erg belangrijk voor de geiten en de lammetjes. Eind mei zijn de lammetjes oud genoeg en gaat de wandelroute weer open.

Praktisch
De lammetjesdag op 25 mei vindt plaats in de Mariapeel van 10:00 tot 14:00. Parkeren kan bij het Biologisch Station. Vanaf de parkeerplaats is het 300 meter lopen naar de geitenstal. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee en beschuit met muisjes worden verzorgd door Lindehoeve Zorgeloze Dagbesteding. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd niet in contact te komen met de geiten.

Organisatie
Staatsbosbeheer.

21 juni 2024

13:33

Helenaveen

Koolweg 36a, 5759 PX

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners