La Plume des Femmes

Vrouwen die componeerden waren in vroeger eeuwen vooral dames voor wie muzieklessen tot de opvoeding hoorden. Hun composities werden zelden uitgegeven en bleven in het beste geval als manuscripten bewaard.
Archi Amici laat een vijfstemmige Sinfonia van Leonora Duarte uit het midden van de 17e eeuw horen. Het is een compositie voor gambaconsort, te beschouwen als voorloper van de muziek voor strijkorkest. Het Wenen van Mozart kende ook de gewaardeerde componiste Marianna Martinez. Van haar staat de lichtvoetige Symfonie in C met blazers op het programma.
De 19e eeuw is vertegenwoordigd door Fanny Mendelssohn, de oudere zus van Felix. U hoort twee delen uit haar strijkkwartet. De naam van Luise Adolpha Le Beau zal u onbekend zijn. Uit haar niet geringe oeuvre kozen we twee delen uit een strijkkwintet. Recenter is de bewerking van Adoration van Beatrice Price. 
Nog maar 3 jaar oud is High Speed Rail van Elaine Fine. Daarnaast is er nog op vrouwen geïnspireerde muziek van Grieg, Åses Død uit Peer Gynt en een melodrama van Tsjaikovsky.
25 mei 20:00, Mencia de Mendozalyceum, Mendelssohnlaan 1 in Breda
Toegang € 17,50 per persoon; in voorverkoop: € 15,- via archiamici.nl, jeugd tot 16 jaar gratis

21 juni 2024

12:36

Breda

Mendelssohnlaan 1,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners