Groenexpo Bloem & Tuin

Als grootste openluchtevenement van de Benelux trekt Groenexpo Bloem & Tuin al ruim 25 jaar tuinliefhebbers en gezinnen naar Nuenen. Laat je van 5 t/m 14 juli verrassen en inspireren in de bosrijke natuur van Landgoed Gulbergen. Bekijk exotische bloemen en planten, fantastische tuinontwerpen, kunst en design en daag jezelf uit tijdens verschillende workshops. De vele specialisten leren je alles over de nieuwste trends op tuingebied, zoals bv. duurzaam tuinieren. De bosrijke en kleurrijke omgeving met kronkelige paden, groene tuinen, geurende bloemen en zoemende beestjes liet een eerdere bezoeker het volgende concluderen: “Een heerlijk dagje uit: wandelen in de bossen, inspiratie opdoen voor mijn eigen tuin, hebbedingetjes scoren en meteen een hapje en drankje doen.

Bereikbaarheid
Bloem & Tuin is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00u en goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, de auto als de fiets. Met Eindhoven Airport op nog geen 10 kilometer afstand ook voor buitenlandse tuinliefhebbers: “LOVE IT. We make a trip over every year just to go to the fair. We even have specific, favourite sellers that we cannot do without visiting.” Een bezoek aan het duurzame tuinevenement is ook perfect te combineren met een bezoek aan Van Gogh Village Nuenen, met onder andere het Vincentre en het Van Gogh-Roosegaarde-fietspad.

Kinderen, Foodpleintjes en Toegankelijkheid
Voor de kinderen worden diverse leuke activiteiten georganiseerd. Een kennis-labyrinth, belevingspad, natuureducatie etc. terwijl ouders heerlijk kunnen uitrusten en genieten van de diverse foodpleintjes in het bos. Doordat de looppaden zijn bestrooid met speciale houtschaafsels kunnen mindervaliden ook genieten van alle tuinpracht. Bij de entree staan een aantal rolstoelen waar je gratis gebruik van kunt maken. Voor kinderen zijn er speelmogelijkheden, een leuke wandelroute en een leerzame workshop. Kinderen t/m 14 jaar mogen zelfs gratis mee naar binnen.

Van hortensia’s tot hightech trends
Naast modeltuinen, vijvers, bloemen, meubels, design en planten vind je hier ook verrassende trends, bijvoorbeeld over hoe te internetten in je jacuzzi en hoe je je tuin zo onderhoudsvrij mogelijk kunt maken.

Kom genieten van het gezelligste en meest kleurrijke tuinevenement van de Benelux.

5 juli 2024

02:00

Landgoed Gulbergen

Schoutse Vennen 15, 5674 TK

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners