Nog geen onderzoek Gouverneurshuis

15 maart 2010 om 12:03
nl
Het onderzoek naar de chaos die zou zijn ontstaan in het Gouverneurshuis in Heusden gaat maandag nog niet van start. Wethouder Will Dijkstra had dat afgelopen weekend wel aangekondigd. Volgens hem is de staat waarin de museumcollectie zich bevindt slecht. De stichting Het Gouverneurshuis, die de collectie beheert, is er niet meer welkom. Over het onderzoek wordt dinsdag een besluit genomen.
Geschreven door

Het Gouverneurshuis biedt onderdak aan een collectie voorwerpen van kunst- en cultuurhistorische waarde. Tot de collectie behoren onder meer het zilver van het Gilde Sint-Joris uit Heusden en een groot aantal schilderijen.

De stichting spant een kort geding aan wanneer ze niet vóór dinsdag weer toegang krijgt. Een woordvoerder van de gemeente Heusden zegt dat hij formeel niet op de hoogte is van deze dreiging. Burgemeester en wethouders bepalen dinsdag hoe, wanneer en door wie het onderzoek wordt verricht.

De stichting Het Gouverneurshuis liet onder meer bij Omroep Brabant weten dat ze geen goed woord over heeft voor de actie van Dijkstra. Op zijn gezag werden alle sloten van het lokale museum vervangen. Hierdoor kunnen de stichting en haar dertig vrijwilligers het gebouw niet meer in. Volgens vice-voorzitter Hilweg van de stichting is van tevoren 'absoluut geen overleg' geweest.. Hij stelt dat er ook geen klachten waren over het beheer van het museum. Hilweg betitelt de actie van de wethouder als huisvredebreuk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!