Roemer scoort complimenten na debat, vooral via Twitter

AMSTERDAM - SP-lijsttrekker Emile Roemer heeft het woensdagavond goed gedaan in het verkiezingsdebat van RTL4. De politicus uit Boxmeer werd door de kijkers op de derde plaats gezet, achter VVD-leider Mark Rutte en Femke Halsema van GroenLinks. Ook op Twitter werd hij als positieve verrassing genoemd.
In de peiling van het gerenommeerde onderzoeksbureau Synovate kreeg Rutte 23 procent van de stemmen. Roemer was de nummer drie, achter Femke Halsema. CDA-voorman Jan-Peter Balkenende en PvdA-lijsttrekker Job Cohen moesten Roemer voor zich laten in de beoordeling.
Op Twitter kreeg Roemer complimenten van voor- en tegenstanders. Zo twitterde Mark Snippe: "Roemer was lekker bezig gister! Jammer dat ik het absoluut niet met m eens ben." Fritz Smedema denkt dat de man uit Boxmeer door zijn optreden zetels weg kan kapen bij de PvdA.
Roemer oogstte lof voor zijn presentatie, die gepaard ging met de nodige humor. Die humor was hij ook na het debat niet verloren, toen hij direct vroeg naar het resultaat van de oefenwedstrijd van Oranje.
Aan het debat in Theater Carré in Amsterdam deden bijna alle lijsttrekkers mee. Ook volgens de politieke commentatoren deed Roemer het goed. Hij maakte een ontspannen indruk en was goed op de hoogte van de feiten.

Meer over dit onderwerp:
emile roemer sp- mark rutte