1200 mensen herdenken familie Ruben

10 juni 2010 om 16:14
nl
In het ijssportcentrum in Tilburg is vrijdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor Patrick, Trudy en Enzo van Assouw. Zij kwamen om bij de vliegramp in Tripoli. Hun zoon en broertje Ruben overleefde de crash. Hij was ook aanwezig.
Geschreven door

Ruben is nog niet ontslagen uit het ziekenhuis, maar kon in een rolstoel aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst. De gemeente Tilburg regelde de herdenking voor de familie waarbij zo'n 1200 mensen aanwezig waren. Alleen genodigden mochten naar binnen.

Bij de herdenking waren vrienden, familile, collega's en ook kinderen van openbare basisschool Yore in Tilburg aanwezig. De omgekomen Enzo zat daar op school, net als zijn broertje Ruben die in groep 5 zit. Ook buurtbewoners, leden van sportverenigingen en van slagwerkgroep Caramba waren uitgenodigd. In het ijssportcentrum is een Landrover neergezet omdat terreinrijden een hobby van vader Patrick was.
Verlies
Waarnemend burgemeester Ivo Opstelten van Tilburg hield een toespraak tijdens de herdenkingsdienst. Hij noemde het een gebeurtenis die het het normale begripsvermogen te boven gaat om ineens drie van je dierbaren te verliezen. Ook sprak hij respect uit voor de manier waarop de familie omgaat met het verlies.

Opstelten zei te hopen dat de familie de rust en privacy krijgt om het verdriet te verwerken en dat rouw het beste past in kleine kring.

De uitvaartplechtigheid is zaterdag, in besloten kring.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.