Man Cuijk bekent tien verkrachtingen

20 juli 2010 om 14:16
nl
Een 34-jarige man uit Cuijk heeft tien verkrachtingen en aanrandingen bekend. De man werd in januari aangehouden voor de gewelddadige verkrachting en mishandeling van twee vrouwen. Vervolgens bekende hij drie andere zedendelicten en een tasjesroof.
Geschreven door

Nader onderzoek bracht een poging tot verkrachting in Bergen op Zoom in 1995 aan het licht. Ook biechtte de man vijf vergelijkbare zaken op, die tussen 2007 en vorig jaar zijn gepleegd in het Land van Cuijk. De verdachte wordt al enige tijd psychiatrisch onderzocht.
Aanrijding
De man reed op 1 januari met zijn auto twee vrouwen aan waarna hij hen zwaar mishandelde. De slachtoffers uit Tilburg en Nijmegen waren de nacht ervoor uit geweest. Enkele dagen later werd de man aangehouden in zijn huis in Cuijk. Tijdens het verhoor bekende hij de aanranding van een 20-jarige vrouw uit Cuijk op 7 augustus vorig jaar in Vianen en van een 16-jarig meisje in haar woonplaats Wanroij, drie maanden later. Ook bekende hij een tasjesroof van een 16-jarig meisje uit het Gelderse Beek, vorig jaar december in Nijmegen.
DNA
Verder onderzoek maakte duidelijk dat het DNA-profiel van de verdachte overeenkomt met een DNA-spoor van een zedenmisdrijf in Bergen op Zoom in 1995. De man bleek in die periode in die omgeving te werken. Hij had geprobeerd een vrouw te verkrachten. Dat slachtoffer is opgespoord en nogmaals gehoord.

Het rechercheteam bracht de man verder in verband met alle ernstige zedenmisdrijven die de afgelopen jaren in het Land van Cuijk zijn gepleegd. Hierdoor konden nog eens vijf zaken worden opgelost. De verdachte bekende verkrachtingen in Gassel, Sint Anthonis en Oeffelt en pogingen daartoe in Sint Anthonis en Oeffelt. Deze delicten werden gepleegd in de periode 2007-2009. Alle slachtoffers van de man zijn op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek.
Geweld
Bij een aantal incidenten gebruikte de man grof geweld. Hij sloeg en schopte diverse slachtoffers hard en veelvuldig. Een van zijn slachtoffers raakte daarbij zelfs buiten bewustzijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.