Burgemeester Jacobs weer beveiligd

HELMOND - Burgemeester Fons Jacobs van Helmond wordt opnieuw beveiligd. Ook wordt zijn woning weer permanent door de politie bewaakt. Dat heeft justitie gemeld. Het is nog niet bekend of de burgemeester zijn werkzaamheden staakt. Hij was net weer aan het werk gegaan nadat hij eerder ondergedoken zat.
Jacobs kreeg eind november vorig jaar ook al bescherming na doodsbedreigingen en moest zelfs enige tijd met zijn vrouw onderduiken in het buitenland. Dat de burgemeester opnieuw beveiligd wordt, houdt verband met de eerdere bedreigingen, zegt justitie.
Geschokt
Maandag overlegt Jacobs met loco-burgemeester Frans Stienen over de zaak. Stienen is geschokt van de nieuwe bedreigingen.
Er zijn namelijk nieuwe aanwijzingen binnen gekomen. Er is dus geen sprake van een nieuw incident, aldus het OM. De bedreigingen destijds hadden waarschijnlijk te maken met de opening van een tweede coffeeshop in Helmond.
Inwoners van Helmond reageren geschokt op het nieuws. Gemeenteraadslid Theo van Mullekom van de partij Helmond Actief verwacht niet dat Jacobs nog terugkeert als burgemeester.
Nieuwjaarstoespraak
Afgelopen week zou Jacobs een nieuwsjaarstoespraak houden, maar uiteindelijk zag hij daar vanaf. Hij wilde 'de gebeurtenissen van de afgelopen weken eerst een plek geven.
Meer over dit onderwerp:
fons jacobs burgemeester helmond