Advocaat: 'Bedreiging burgemeester Helmond niet zo ernstig'

HELMOND - De advocaat van Carpe Diem, Marc van den Boomen, heeft ernstige twijfels bij de ernst van de bedreiging van burgemeester Jacobs van Helmond. Dat zei hij dinsdag tegen Omroep Brabant. Fons Jacobs wordt sinds zaterdag opnieuw beveiligd, na bedreigingen die mogelijk te maken hebben met de opening van een tweede coffeeshop in Helmond. Ook wordt zijn woning weer permanent door de politie bewaakt.
Advocaat Van den Boomen heeft het strafdossier ingezien van de man die verdacht wordt van een moordaanslag op de burgemeester. Dat dossier behelst volgens hem nauwelijks iets. "Het dossier is gebaseerd op een anonieme tip die wij niet kunnen traceren. Op basis daarvan is paniek ontstaan. Uit het verhoor met de verdachte blijkt dat justitie niets over mogelijke bedreigingen aan hem heeft gevraagd."
Van den Boomen vermoedt dat burgemeester Jacobs bang is gemaakt. "Ik heb van de burgemeester zelf begrepen dat hij de dreiging in eerste instantie niet serieus nam. Als je maar genoeg bang wordt gemaakt, dan zul je daar uiteindelijk gevolg aan geven."
Vergunning intrekken
De gemeente Helmond heeft de eigenaar van coffeeshop Carpe Diem dinsdag laten weten dat ze van plan is de vergunning voor de coffeeshop in te trekken. Helmond doet dit op advies van Bureau BIBOB.
De burgemeester van Helmond dook begin december al een keer met zijn vrouw onder na een doodsbedreiging.


Meer over dit onderwerp:
burgemeester jacobs helmond carpe diem