Ottenbad: minder schoonmaak en minder zwemuren

17 februari 2011 om 15:44
nl
Er wordt dit jaar minder schoongemaakt in het Ir. Ottenbad in Eindhoven. Ook wordt een aantal uren vrij zwemmen geschrapt.
Geschreven door

Dit zijn enkele van de maatregelen van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven om 167.000 euro te bezuinigen. Dit was hen gevraagd door de gemeenteraad.

Het bezoekersaantal van het Ottenbad blijft ver achter bij wat begroot was: 525.000. Dit is alleen in 2001 gelukt. De afgelopen jaren bezochten gemiddeld 430.000 mensen het bad.

De maatregelen houden in dat er nog maar op drie in plaats vijf ochtenden tussen zeven uur en half negen gebruik kan worden gemaakt van het binnenbad. Tijdens het winterseizoen gaat het bad 's zaterdags twee uur eerder dicht. Het buitenbad zal doordeweeks met ingang van deze zomer open zijn van één tot zes in plaats van tien tot half acht 's avonds.

B en W kondigen verder aan dat de bedrijfsvoering van zowel het Ottenbad als De Tongelreep - het andere binnenbad in de stad - nog dit kwartaal zal worden onderzocht. Mogelijk leidt deze analyse tot voordelen, die weer verwerkt kunnen worden in de bezuinigingen voor 2012.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.